April 16, 2024
Get in touch with us

Nouă persoane au murit și alte mii au fost evacuate din casele lor în regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei, în urma ploilor torențiale care au provocat inundații și alunecări de teren, au declarat oficialii miercuri, conform Reuters.

Ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci, a afirmat că în anumite zone au căzut în 36 de ore jumătate din precipitațiile medii anuale, ceea ce a dus la creșterea nivelului râurilor, transformând orașele în cascade și acoperind mii de acri de teren agricol.

Aproape 400 de drumuri au fost distruse în urma acestor ploi, care au însemnat cantitatea de precipitații din șase luni, în timp ce solul, după săptămâni și luni de secetă, nu a mai putut absorbi nimic, a declarat președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini. El a adăugat că multe zone se confruntă cu probleme de funcționare a electricității, a apei și a telefoniei, iar aproape 400 de drumuri sunt fie distruse, fie inutilizabile.

În ciuda absenței prognozelor de precipitații, a fost emisă o alertă roșie de inundații pentru zona Modena, care este programată pentru joi, 18 mai, conform agenției regionale de securitate teritorială și protecție civilă. Ploile abundente din ultimele zile au dus la formarea unor viituri puternice în câmpie, având consecințe critice asupra teritoriului.

“Ne confruntăm cu evenimente catastrofale, care probabil nu au mai fost văzute până acum”, a declarat președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini.

Ravenna, renumit pentru siturile sale bizantine, a fost grav afectată. Reprezentantul local al Ministerului de Interne a anunțat că aproximativ 14.000 de persoane vor trebui evacuate din zonă cât mai curând posibil.

Autoritățile au declarat că inundațiile au afectat 37 de orașe și comunități, iar aproximativ 120 de alunecări de teren au fost înregistrate. Cel puțin un pod în apropierea orașului Bologna s-a prăbușit, iar inundațiile au afectat mai multe drumuri și au dus la suspendarea multor servicii feroviare.

Autoritățile au declarat că inundațiile au afectat 37 de orașe și comunități, iar aproximativ 120 de alunecări de teren au fost înregistrate. Cel puțin un pod în apropierea orașului Bologna s-a prăbușit, iar inundațiile au afectat mai multe drumuri și au dus la suspendarea multor servicii feroviare.

Bilanțul oficial arată că nouă persoane au decedat. Bonaccini a declarat că au fost găsite nouă trupuri neînsuflețite în diferite zone. Irene Priolo, vicepreședintele regiunii, a declarat că, deși ploile nu mai sunt atât de intense, nivelul râurilor continuă să crească.

Ministrul Protecției Civile, Musumeci, va solicita cabinetului să aloce 20 de milioane de euro pentru zona afectată atunci când se vor reuni pe 23 mai pentru a discuta măsurile de ajutor.

Oficialii guvernamentali au anunțat că vor suspenda plățile impozitelor și ipotecilor pentru regiunile afectate de inundații pe perioada situației de urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *