September 26, 2023

Printre fructele cele mai delicioase și pline de vitamine din lume se numără prunele. Ele pot fi savurate cu aceeași bucurie atât în starea lor crudă, cât și în cea uscată. Prunele au o adevărată putere miraculoasă, iar a urma o cură de câteva zile cu ele poate aduce beneficii maxime.

Prunele sunt o sursă importantă de vitamine precum A, B1, B2 și C, alături de minerale esențiale cum ar fi sodiul, potasiul, calciul și fierul. De asemenea, conțin acizi organici, proteine și celuloză. Aceste componente contribuie la eliminarea toxinelor, detoxifierea ficatului și revitalizarea întregului organism. Datorită conținutului lor bogat în fibre, prunele au un efect benefic asupra tranzitului intestinal, făcându-le printre cele mai eficiente și naturale laxative igienice.

Sursa foto Google

Persoanele care suferă de sindromul de colon iritabil și nu pot să țină o cură completă pot opta pentru consumul a 5-10 prune dimineața, pe stomacul gol, sau cu 30 de minute înainte de masă. Pentru a obține o senzație mai mare de sațietate, este recomandat să adăugați o felie de pâine cu tărâțe alături de prune.

În timpul sezonului rece, puteți găsi prune proaspete de import. În cazul în care nu preferați acestea, puteți alege prunele uscate. În situația în care vă confruntați cu constipație, puteți înmuia prunele uscate în apă timp de șase-opt ore înainte de consum.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *