February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Primarul Emil Boc confirmă plecarea lui Eugen Neagoe de la Universitatea Cluj și îi transmite un mesaj fostului antrenor.Eugen Neagoe, antrenorul care și-a dat demisia de la „U” Cluj, a plecat la Universitatea Craiova, pare a confirma primarul Emil Boc.„Am primit vestea total neașteptată a antrenorului Universității Cluj de a-și încheia colaborarea cu clubul nostru și de a pleca la un alt club din România. Cu tot respectul pe care i-l port domnului Neagoe, cu care am avut o discuție fair play, l-am asigurat de susținerea orașului, de independența managerială, independența de decizie în ceea ce înseamnă alcătuirea echipei, a jucătorilor. Nimeni nu s-a amestecat și nu se va amesteca niciodată. E contract fără clauză de reziliere, iar gestul pe care l-a făcut îl considerăm inacceptabil”, a spus edilul Clujului.

Acesta a spus că a vorbit la telefon cu Eugen Neagoe.„În termeni politicoși, i-am spus același lucru și domniei sale la telefon, că din această perspectivă, a relațiilor instituționale este într-o stare de război cu Clujul, cu tot ce înseamnă starea de război a prevederilor legale. Am considerat și consider neacceptabil un asemenea gest, când, după ce, toată lumea ți-a dat credit total să faci transferurile necesare, să angajezi tot ce e necesar, să pregătim returul într-un moment greu al Clujului, că nu suntem într-o etapă foarte ușoară, pur și simplu să fim anunțați că ai luat o altă decizie, nici măcar în prealabil să ne spună ceva. Considerăm că e o atitudine de netolerat în raport cu Clujul și cred că, cu respectul față de meseria de antrenor, îți cere să-ți duci până la capăt sau cel puțin să-ți îndeplinești un obiectiv pe care l-ai angajat și să nu părăsești o corabie când este la greu. Repet, dacă ar fi fost o clauză în contract, dacă s-ar fi purtat un dialog, conveneam un anumit termen, un anumit moment, puteam discuta, dar nu de la o oră la alta sau de pe o zi pe alta”, a mai spus Boc.

Primarul Clujului a cerut conducerii clubului să urmeze toți pașii legali pentru a recupera de la Neagoe banii datorați.„Acest gest, repet, îl consider inacceptabil și recomandarea mea este aceea de a avea o atitudine legală, termenul de stare de război în termen fotbalistici, cu respectarea tuturor prevederilor legale, răscumpărarea banilor primiți, banii înapoi la club. Trebuie să înțeleagă toată lumea că la Cluj nu este permis ca cineva să-și bată joc de la o oră la alta de oraș, de o echipă de suflet a Transilvaniei, care nu merită târâtă într-un asemenea…Eu nu mă pricep la fotbal și am considerat întotdeauna că și aici cuvântul dat, e cuvânt respectat, dar se pare că lumea fotbalului este diferită de lumea în care noi trăim. Gestul lui nu are nimic în comun cu fair play-play-ul. Sportul, prin excelență e fair play. Respectă-l. Clubul va reuși să găsească o soluție, nu știu care e aceasta și nu e treaba mea asemenea decizie, am încredere în Radu Constantea. Vor găsi soluția corectă pentru Cluj. În același timp, cei care își bat joc de Universitatea nu trebuie să rămână nesancționați, potrivit prevederilor legale”, a spus Boc în debutul ședinței extraordinare de Consiliu Local de marți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *