December 9, 2023
Sursa Foto Twiter

Elon Musk continuă să stârnească controverse cu mesajele sale misterioase. Într-o prezentare făcută recent pentru Space X și racheta Starship, celebrul vizionar a vorbit despre ”sfârșitul vieții de pe planeta noastră”. Știe ceva ce nu noi nu știm?

Visul umanității de a călători pe alte lumi, precum Marte, trebuie privit ca un fel de plan B, de salvare a omenirii, a declarat acesta, citat de Then 24.

”De ce Starship? De ce facem toate astea? Pentru că trebuie să transformăm umanitatea într-o specie interplanetară, Pământul are nevoie de un plan B, de o asigurare de viață.

Planeta noastră este fragilă și, deși sunt o persoană optimistă, multe lucruri se pot întâmpla și pot merge rău, de la dezastre naturale, un meteorit, războaie și în cele din urmă, în milioane de ani, Soarele va crește și va pune capăt planetei și vieții de pe Pământ”, a spus Musk.

Patronul SpaceX a prezentat o simulare al unui zbor spațial cu o rachetă Starship a companiei sale SpaceX, către planeta roșie.Dacă va avea succes cu programul său cosmic, Spaceship ar putea deveni primul sistem spațial de transport 100% reutilizabil, la fel ca un avion care zboară de mai multe ori pe zi, fără a fi nevoie de o întreținere constantă.”Acesta este Sfântul Graal sau Sfântul Graal al rachetelor”, a spus Elon Musk. ”El ne va permite să reducem costurile, astfel încât să putem coloniza și să ne stabilim pe alte planete”.

”Acest lucru va fi real în timpul vieți noastre”, a scris pe Twitter, conform DNA India.Starship va fi cea mai puternică rachetă din istorie, anunță SpaceX. Va putea transporta 100 de tone de marfă pe Lună sau pe Marte, esenţiale pentru construirea unor viitoare baze permanente . Nava va fi pregatita si pentru zborurile interplanetare lungi, la bordul Starship putand urca şi 100 de oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *