December 3, 2023

Tanti Cecilia, femeia cu cea mai mică pensie din România, se confruntă cu o situație dificilă. Deși are studii superioare și mulți ani de muncă în spate, pensia pe care o primește este insuficientă pentru a-și asigura nevoile de bază, cum ar fi hrana. Nestorescu Cecilia Daniela, în vârstă de 68 de ani, se bazează în mare măsură pe bunăvoința oamenilor pentru a supraviețui. Chiar dacă a urmat o facultate, banii pe care îi primește nu îi ajung nici măcar pentru a-și satisface nevoile alimentare.De peste doi ani, Tanti Cecilia trăiește în dependență de mila oamenilor. Din pensia extrem de mică pe care o primește, abia își poate permite să-și cumpere mâncare. Locuiește în Zimnicea, județul Teleorman, într-o casă modestă, iar povestea sa tristă a fost adusă la lumină de către o asociație caritabilă care încearcă să îi ofere o oarecare alinare. Viața lui Tanti Cecilia părea să aibă cu totul altă perspectivă, dar sistemul a dezamăgit-o. De-a lungul vieții, a fost o persoană harnică și dedicată învățăturii, dar, în ciuda a 20 de ani de muncă, doar 9 ani au fost înregistrați în cartea de muncă. Astfel, pensia pe care o primește se ridică la doar 135 de lei lunar. Cu această sumă, Tanti Cecilia trebuie să-și asigure hrana, lemnele de foc și să plătească facturile, ceea ce este imposibil de realizat. Femeia depinde în mare măsură de ajutorul oamenilor, iar uneori a fost nevoită să renunțe la curentul electric.

Casa bătrânei este afectată de mucegai și igrasie, iar acoperișul este într-o stare precară, astfel încât ploaia se strecoară în interior. Tanti Cecilia suferă de o afecțiune dermatologică gravă, iar tratamentul necesar este costisitor.Cu toate acestea, femeia este recunoscătoare pentru orice formă de ajutor primit și nu cere niciodată mai mult decât i se oferă.

O asociație caritabilă s-a implicat în cazul doamnei Cecilia, încercând să o sprijine pentru a o împiedica să ajungă în stradă. În prezent, se fac eforturi pentru strângerea de fonduri în vederea renovării locuinței sale. Ai putea să-ți imaginezi cum ar fi să trăiești cu doar 135 de lei lunar? Acesta este cazul doamnei Cecilia Nistorescu din Zimnicea, județul Teleorman.Deși a muncit timp de 20 de ani, dintre aceștia doar 9 au fost trecuți în cartea de muncă. Acum, trăiește doar din ajutorul social și locuiește într-un apartament afectat de mucegai și igrasie, deoarece nu beneficiază de sprijin pentru a-și asigura condiții mai bune de locuit.

Din cauza situației sale, Tanti Cecilia a căzut în depresie și se confruntă cu mai multe afecțiuni pentru care are nevoie de medicamente lunar. Nu își permite să își cumpere singură lemne de foc, astfel că în timpul iernii a fost nevoită să reziste frigului, îmbrăcându-se gros.În ceea ce privește hrana, depinde de bunăvoința semenilor săi, existând zile în care nu are ce pune pe masă. De doi ani de zile, asociația “Speranță pentru România” o sprijină lunar cu ajutorul donațiilor primite, pentru a-i acoperi cele mai urgente nevoi.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *