February 26, 2024
Get in touch with us

Gabriel Dorobanțu învăța cântece de la radio, imita vedetele la modă și susținea spectacole în fața părinților și vecinilor în tinerețe. Viața sa profesională i-a adus numeroase satisfacții, mai ales în calitate de interpret al cunoscutului hit “Hai vino iar”. Artistul mărturisește că își dorea să devină cântăreț încă de mic și a reușit tocmai pentru că și-a setat această direcție. Este mândru nu doar de realizările sale muzicale, ci și de oportunitatea de a urca pe scenă alături de mari actori din teatrul românesc.

Sursa foto Google

Cu mulți ani în urmă, am participat la un concurs la Teatrul Constantin Tănase. Anterior, mai pătrunsesem în sală, dar niciodată pe scenă. La acel concurs, am obținut locul 3 în municipiul București. Astfel, am avut șansa să devin partener de scenă cu acești mari artiști pe care îi urmăream la spectacole. Inițial, eram doar un cumpărător de bilete și nu îmi imaginam că voi juca alături de acești profesioniști, eu cântând, iar ei recitând proză. Cu toate acestea, nimic nu este imposibil cu efort și voință. M-am hotărât să devin cântăreț, și iată că am reușit”, a declarat el pentru Libertatea. Se vedea deja pe marile scene ale lumii.

Sursa foto Google

Artistul, care a trăit în perioada comunismului, a menționat că în copilărie învăța cântece de la radio, pe care ulterior le prezenta în mod spontan pe scenă și în spectacole:
”În copilărie, visam să fiu o vedetă, fără să înțeleg cu adevărat ce înseamnă acest lucru. Nu știu cât de mult am atins statutul de vedetă, dar am realizat ceea ce mi-am propus: să cânt pentru public. Publicul mă recompensează cu aplauze și îi sunt recunoscător. Învățam cântece de la radio, încercam să imit artiștii la modă și organizam spectacole pentru părinți. Nu cântam pentru musafiri, dar îi convingeam pe vecini. Era firesc să improvizez o scenă, aveam o imaginație bogată și credeam că suntem deja pe marile scene ale lumii.”

Sursa foto Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *