April 23, 2024
Get in touch with us
ASCULTĂ ARTICOLUL


O descoperire istorică remarcabilă a fost făcută în regiunea Aveyron din Franța, unde a fost identificată cea mai veche casă cunoscută, datând de aproximativ 700 de ani și construită în secolul al XIII-lea. Această locuință a fost proprietatea unei femei numită Jeanne.

Parterul casei prezintă o construcție ingenioasă, fiind puțin mai mic decât etajul superior. Această particularitate se datorează faptului că, în acele vremuri, impozitele erau calculate în funcție de suprafața ocupată, astfel încât locuitorii încercau să optimizeze construcțiile pentru a evita plata unor taxe mai mari.

Construită din piatră, casa sugerează faptul că Jeanne era relativ bogată pentru epoca respectivă. În prezent, casa se află în curs de restaurare, oferind o oportunitate unică de a explora și înțelege mai bine arhitectura și stilul de viață din secolul al XIII-lea în Franța.

Pentru pasionații de istorie și arhitectură, această descoperire reprezintă un exemplu valoros al patrimoniului cultural și arhitectonic al Franței, contribuind la îmbogățirea cunoștințelor despre acea perioadă îndepărtată.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *