December 3, 2023


Gestul de a arăta degetul mijlociu a apărut în timpul Războiului de 116 de ani (1337 – 1453) dintre francezi și britanici. Înainte de Bătălia de la Crécy (26 august 1346), Filip al VI-lea al Franței a ordonat cavalerilor săi să taie degetul mijlociu de la mâna tuturor englezilor care vor fi prinși după victorie, pentru a-i împiedica să mai poată folosi arcul. După luptă, englezii victorioși și-au arătat degetul mijlociu francezilor captivi, ca simbol al victoriei.

Acest gest este încă folosit astăzi ca o insultă, dar originea sa este mult mai veche. Este un simbol al disprețului și al sfidării, și este o modalitate de a arăta că nu ne este frică de adversarul nostru.

Așadar, data viitoare când cineva îți va arăta degetul mijlociu, știi că nu este doar o insultă, ci și un simbol al unei istorii lungi și violente.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *