September 26, 2023

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din penitenciar Sursa Foto Google


Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost achitat definitiv miercuri pentru fapta de abuz în serviciu în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, iar Instanța Supremă a dispus eliberarea sa imediată.

În urma unui recurs în casație judecat de ICCJ, cei patru inculpați condamnați definitiv de Curtea de Apel București în dosarul incendiului de la Colectiv – Matei George Petrică, Anastasescu George Alin, Niță Cristian Mihai și Radu Antonina – au avut recursurile lor respinse. De asemenea, ICCJ a admis recursul în casație formulat de inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone și a casat decizia anterioară de condamnare.

Astfel, conform hotărârii, ICCJ a achitat definitiv pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru infracțiunea de abuz în serviciu prevăzută de articolul 297 alineatul 1 din Codul Penal. De asemenea, instanța a anulat formele de executare emise în baza sentinței penale anterioare și a dispus eliberarea imediată a fostului primar, cu condiția ca acesta să nu fie arestat în altă cauză.

Decizia ICCJ reprezintă o schimbare a sentinței anterioare, prin care Piedone fusese condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Alți inculpați implicați în tragedie au primit și ei pedepse în urma procesului.

În seara de 30 octombrie 2015, un incendiu devastator a izbucnit în clubul Colectiv din București în timpul unui concert, soldându-se cu 64 de morți și numeroși răniți. Dosarul a fost unul de mare amploare și a avut un impact semnificativ în societatea românească.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *