December 3, 2023

Tanărul Pascu Matei Vlad, care se afla sub influența drogurilor la volan, a cauzat un accident în care au murit doi tineri. În trecut, fusese prins cu droguri în 2022, dar DIICOT, în complicitate cu judecătorii, au renunțat la urmărirea penală în loc să-l trimită în judecată. Acest comportament pare să fie răspândit în sistemele judiciare și de parchet.

Acest tânăr a ignorat autoritățile până în punctul în care nu s-a prezentat la procesul în care trebuia confirmată renunțarea la urmărirea penală. Procurorul s-a comportat ca un avocat al său.

De asemenea, nu există niciun mecanism prin care consumatorii de droguri să fie obligați să urmeze programe de supraveghere, tratament medical și psihologic. Aceasta îi împinge pe acești oameni pe calea auto-distrugerii, punându-i și pe alții în pericol. Autoritățile par să nu acorde importanță legală consumului de droguri, ceea ce poate duce de la droguri mai puțin periculoase la cele periculoase.

Dacă acest tânăr ar fi fost adus în fața instanței sau dacă ar fi participat la un acord de recunoaștere a vinovăției, scopul educativ al procesului penal ar fi fost îndeplinit, iar cei doi tineri ar mai fi putut fi în viață astăzi.

Având în vedere răspândirea drogurilor în România, inclusiv în școli, trebuie să se evite legalizarea drogurilor și să se aplice pedepse mai dure, în special pentru traficanți.

De asemenea, legea trebuie modificată astfel încât cei prinși cu droguri să nu aibă dreptul să conducă timp de 3 ani pe drumurile publice. Eventual, după un an, li se poate permite să conducă sub supraveghere, fiind obligați să efectueze teste periodice pentru a demonstra că nu mai consumă droguri.

Pedepsele pentru traficul de droguri ar trebui să fie de minim 10 ani de închisoare. Dacă se vând droguri minorilor, pedepsele ar trebui să fie de cel puțin 15 ani, dat fiind accesul tinerilor la droguri încă de la o vârstă fragedă.

Este inacceptabil să asistăm la consumul de droguri fără să existe campanii anti-drog adecvate și fără să se dezintegreze rețelele de traficanți.

Sursa Foto portaljust.roTextul prezentat este o critică la adresa deciziei judecătorești de a renunța la urmărirea penală a tânărului Pascu Matei Vlad, care a cauzat un accident mortal în timp ce era sub influența drogurilor. Decizia pare să submineze gravitatea faptei și nu ia în considerare impactul social și legal al consumului de droguri.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *