December 3, 2023

Canicula este o problemă gravă pe timp de vară, iar schimbările climatice din ultimii ani au făcut ca temperaturile să crească tot mai mult. Conform specialiștilor, persoanele care suferă de diferite afecțiuni trebuie să se ferească de aceste temperaturi caniculare și să nu iasă din casă decât dacă este absolut necesar. Problema este că și în interior atmosfera devine sufocantă atunci când temperatura se apropie de 40 de grade Celsius.

Cei mai mulți oameni aleg să deschidă fereastra pentru a intra aer proaspăt, însă acest obicei nu este tocmai corect. Conform specialiștilor în meteorologie, atunci când temperatura de afară este mult mai ridicată decât cea din casă nu este indicat să se deschidă fereastra, fiindcă acest lucru nu va face decât să intre aer și mai cald.

În perioada zilelor caniculare, este indicat ca aerisirea încăperilor să se facă seara, după ora 21:00, sau dimineața, până în ora 09:00. În restul orelor, geamul trebuie să rămână închis, fiindcă temperatura de afară este mai ridicată decât cea din casă și va intra doar aer cald în locuință.

Totodată, este indicat ca draperiile să fie trase atunci când temperatura se apropie de pragul canicular. În felul acesta razele solare sunt blocate să intre în încăpere și să crească și mai mult temperatura în locuință.

Așadar, atunci când vremea afară este mai caldă decât în interior țineți geamurile închise. Aerisirea să se facă doar seara și dimineața.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a face față caniculei:

* Băuți multă apă, chiar dacă nu vă simțiți sete.
* Evitați să faceți efort fizic în aer liber.
* Rămâneți în zone umbrite sau în locuri cu aer condiționat.
* Dușați-vă sau faceți baie cu apă rece.
* Purtați haine lejere, din bumbac sau in.
* Dacă aveți nevoie să ieșiți din casă, acoperiți-vă capul cu un pălărie sau cu o eșarfă.
* Fiți atenți la persoanele vârstnice, copii și la persoanele cu afecțiuni medicale.

Cu puțină grijă și atenție, puteți face față cu succes caniculei.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *