December 5, 2023
Sursa Foto Facebook

PMP Turda se opune taxelor și impozitelor mult prea mari pentru turdeni! NU acceptăm majorarea aberantă a tarifelor pentru parcările de reședință! Așa le urează ”Sărbători fericite” primarul PNL Matei Cristian turdenilor???

PMP Turda se va opune majorării taxelor și impozitelor locale, pe spatele turdenilor și a propus ca taxele și impozitele pe proprietate să fie la cele mai mici valori permise de legislație, mai ales într-o perioadă de criză economică cum este acum, când bugetul fiecărei familii este lovit crunt de toate majorările de prețuri și de inflația care este tot o formă de taxare suplimentară din partea guvernanților, care câștigă sume frumoase la bugetul de stat, prin aceste majorări.

Consilierul local PMP Turda, Adrian Nap, a propus ca impozitul pe locuințe să scadă cu 20%, adică la valoarea cea mai mică permisă de legislația în vigoare. Adrian Nap a făcut 9 amendamente la proiectul privind taxele și impozitele locale care se vor stabili mâine, cu implicații inclusiv în zona antreprenorilor și a IMM-urilor din Turda, care merită o gură de oxigen în această perioadă de criză economică.

Tot consilierul local PMP Turda, Adrian Nap, a făcut 2 amendamente la proiectul de hotărâre prin care primarul PNL Matei Cristian vrea să majoreze cu 100% tariful pentru parcările de reședință, propunând tarife de 3-4 ori mai mari decât sunt în Cluj-Napoca! Propunerea consilierului PMP Turda este ca majorarea să fie în limita inflației și să se renunțe la dorința ca tarifele să fie cel puțin dublate. De asemenea, consilierul PMP Turda vine în sprijinul antreprenorilor care au înregistrate autoturismele pe firmă, pentru ca tariful pentru parcarea de reședință să nu fie aberant de mare, așa cum l-a propus primarul PNL Matei Cristian, care se pare că are un război cu toți antreprenorii turdeni, mai puțin cei din gașca lui de interese.

Adrian Nap, consilier local PMP Turda: ”Am anunțat încă din anul 2016 că nivelul taxelor și impozitelor locale pentru turdeni trebuie să fie la cele mai mici valori permise de lege, pentru că e timpul să găsim soluții de finanțare din alte surse, nu din buzunarele turdenilor, care plătesc incapacitatea clasei politice locale de a găsi soluții administrative pentru a asigura și îmbunătățirea nivelului de trai, prin reducerea nivelului de impozitare.
Am arătat că legislația permite. Ne menținem consecvenți pentru aplicarea acestui principiu și tocmai de aceea am solicitat aplicarea unei cote de impozitare de 0,08%, nu de 0,1%, așa cum a majorat-o primarul Matei Cristian.
De asemenea, trebuie să sprijinim și zona antreprenorială și IMM-urile din municipiu, care oricum sunt afectate de criza economică și de regimul de taxare tot mai dur impus de actualul guvern PNL-PSD. Mai ales că administrația locală câștigă, anual, bani mulți de pe urma activității lor economice.
Nu pot fi de acord nici cu majorarea aberantă a tarifelor pentru parcările de reședință! Este o jecmăneală pe față, iar turdenii nu trebuie să permită ca aceasta să fie pusă în practică! Cum să acceptăm o dublare a tarifelor, fără nici un motiv? Că așa vrea primarul Matei și consilierii săi de la PNL-UDMR? Ei sunt 13, noi turdenii suntem mii! NU trebuie să ne lăsăm călcați în picioare!
Mă lupt până la capăt cu ei!”

Consilierul PMP Turda are un proces pe rol prin care încearcă să demonstreze ilegalitatea majorării taxelor și impozitelor locale prin rezonarea localității, inclusiv prin utilizarea unor date false (am prezentat recent cazul străzii Nicolae Vlăduțiu, care figurează cu trotuar și a fost inclusă în zona B de impozitare). Procesul este pe rolul Tribunalului Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *