February 23, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Comuna Florești are PUG, acesta urmând să fie votat, dar a fost finalizat și propune unele inițiative care își propun să oprească urbanizarea comunei.

PUG-ul comunei Florești are rolul de a reglementa în mod strict principiile după care se va dezvolta comunitatea din punct de vedere urbanistic.

Ansamblurile de blocuri vor avea spații verzi, căi de acces auto și pietonale, fără de care nu vor fi autorizate. De asemenea, vor fi delimitate clar zonele de case de cele de blocuri.

Experții care au redactat documentul susțin că noile reglementări din PUG vor influența dezvoltarea comunității în următorii 10 ani.

Principalele puncte, menționate de primarul Bogdan Pivariu sunt: ”Diminuarea coeficientului de utilizare a terenului cu peste 40%. Reducerea potențialului de dezvoltare imobiliară cu 1.700.000 m2, dar și diminuarea numărului apartamentelor ce vor putea fi construite cu peste 27.000 unități și a autovehiculelor potențiale din traficul sufocat al Floreștiului cu peste 30.000”.

Majoritatea blocurilor care apărea în comună, 83% vor avea un regim maxim de înălțime de P+2 (47% – P+1+M; 36% – P+2).

În același timp, numai 17% din totalul imobilelor rezidențiale vor avea un regim de înălțime P+4-6.

Sursa: https://www.stiridecluj.ro/politic/mosul-aduce-un-pug-nou-in-floresti-pivariu-pune-punct-constructiilor-haotice-apar-blocuri-mici-adio-cu-cele-dintre-case

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *