September 27, 2023

Mii de clujeni au cerut pe rețelele sociale și în grupurile civice ca trei tei bătrâni și frumoși de pe strada Universității să fie păstrați. Copacii sunt singurii care au scăpat deocamdată de masacrare, după ce proiectantul modernizării străzii a anunțat că vor fi tăiați pentru că nu se încadrează în planul proiectului.

Clujenii susțin că teii sunt o parte importantă a identității orașului și că oferă o oază de verdeață și răcoare în verile toride. Ei spun că copacii sunt, de asemenea, un loc de întâlnire pentru oameni și că contribuie la calitatea vieții în Cluj-Napoca.

Proiectanții au declarat că sunt dispuși să discute cu clujenii despre viitorul teilor, dar că nu sunt siguri dacă le pot salva. Ei spun că copacii ar putea fi relocați, dar că acest lucru este riscant și că nu ar fi garantat că vor supraviețui.

Clujenii sunt hotărâți să lupte pentru salvarea teilor și au anunțat că vor organiza proteste și petiții. Ei speră să convingă autoritățile să găsească o soluție care să permită păstrarea copacilor.

Iată câteva dintre argumentele clujenilor în favoarea păstrării teilor:

* Copacii sunt o parte importantă a identității orașului.
* Copacii oferă o oază de verdeață și răcoare în verile toride.
* Copacii sunt un loc de întâlnire pentru oameni.
* Copacii contribuie la calitatea vieții în Cluj-Napoca.
* Copacii sunt o investiție pe termen lung pentru oraș.

Clujenii speră că autoritățile vor înțelege importanța teilor și vor găsi o soluție care să permită păstrarea lor.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Știre inițială: https://foaiatransilvana.ro/cei-trei-tei-batrani-de-pe-universitatii-marul-discordiei-intre-administratia-locala-si-societatea-civila-orasul-trebuie-sa-fie-gandit-pentru-oameni/?fbclid=IwAR2isqgT1hU8zwusPQZlX_DY1JsvcLPsemcOEvAmIVSiLcANUGNfO5FWzGE

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *