December 5, 2023


Mama arici și puii ei frumosi.

Aiciul este un mamifer spinos ce traieste in Europa, Asia, Africa, se găsește in zonele uscate și calde , acolo unde exista posiblitatea hibernării. Este un mamifer, mic, rotund și cu picioare scurte. Blana sa este alb cu maro constând din țepi de 2, 5 cm lungime care acoperă mai tot corpul mai puțin : pieptul, stomacul și membrele. Zonele neacoperite de spini sunt acoperite de un păr galben-maroniu.
Capul este alungit, conic, un craniu mic, gâtul și coada sunt scurte,  iar văzul și auzul sunt bine dezvoltate👍Lungimea corpului este între 13-26 cm și cântărește între 800-1200 de grame, masculii fiind mai mari decât femelele.Femela da naștere la 4-6 pui și poate avea și doua sarcini pe an. La naștere puii de arici par sa nu aibă spini , aceștia fiind ascunși sub piele, apar după 2-3zile când musculatura este dezvoltată suficient.
Puii sunt înțărcați la vârsta de 4-6 saptamâni iar la vârsta de un an devin independenți, putând sa se reproducă. Când vine vremea rea, hibernează uneori din Octombrie până in Aprilie. In timpul hibernării se trezesc la doua saptamâni pentru a se hrăni și pentru a urina.
Trăiesc in jur de șase ani in libertate și 10 ani in captivitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *