March 5, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Da, știm că nu ar putea părea deloc interesantă știrea pentru mulți deoarece OCPI pare doar o simplă instituție care plimbă ,,niște hârtii,, și e uitată undeva în timp și nereformată.

Ei bine, această instituție este susținută din banii dumneavoastră a contribuabilului obligația fiind de a lucra în folosul acestuia.

Noi o să vă expunem o poveste unde personajele nu sunt deloc fictive iar faptele sunt mai mult decât adevărate.

De mai mult timp auzim anumite zvonuri cum că, anumiți oameni de afaceri din diferite sfere de influență ,,controlează,, OCPI Cluj prin diverși angajați aflați unii dintre ei pe funcții de conducere conform surselor noastre, surse extrem de credibile.

Întrebarea care se naște în mod natural ar fi, de ce ar dori cineva să controleze o instituție precum OCPI Cluj ?

Răspunsul este unul simplu, pentru a câștiga sume impresionante de bani în urma unor operațiuni de cadastru și publicitate imobiliară.

Mai pe scurt și pe înțelesul nostru întăbularea unor terenuri prin acte mai mult decât îndoielnice.

În susținerea celor enunțate mai sus de către noi vine și o anchetă publicată de către jurnaliștii realitatea.net care prin vocea emisiunii Culisele Statului Paralel moderată de către Anca Alexandrescu au publicat o amplă documentare despre caracatița financiară care se întinde până la Cluj și ghiciți ce instituție făcea parte din documentare, exact OCPI Cluj.

În respectivul material era vorba despre o caracatiță economico-politico-instituțională greu de imaginat cu nume care mai de care mai sonore toată schemă fiind făcută după un principiu patentat și uzitat de către unii oameni de business post decembriști care au intrat în capitalismul fragil cu metehnele trecutului comunist.

https://www.realitatea.net/amp/stiri/actual/caracatita-grupului-de-la-cluj-ce-roluri-joaca-ioan-rus-florin-coldea-si-nelutu-varga-care-e-legatura-cu-oamenii-lui-sorin-grindeanu-si-ionel-arsene-schema_637fbef4cc001d15594579c2

Dar nu o să reiterăm neapărat ce au documentat colegii noștri de la realitatea.net pentru mai multe informații puteți urmării ancheta accesând linkurile din articol.

https://www.realitatea.net/amp/stiri/actual/cum-a-luat-fiinta-grupul-de-la-cluj-dezvaluiri-bomba-la-culisele-statului-paralel_637f925f574b87143056d132

Anca Alexandrescu aruncă BOMBA: Nume grele din politică și servicii, afaceri uriașe în fotbal – Dezvăluiri explozive la Culisele statului paralel

Ceea ce ne-a sărit nou rapid în ochi a fost implicarea OCPI Cluj în subiect aspect pe care am început să îl investigăm iar realitatea din piață ne-a șocat de-a dreptul, ducând întreaga noastră investigație la o singură concluzie OCPI Cluj a devenit parte din corpul hidrei financiare, unde sunt implicați oameni de afaceri, notari, avocați (care au și alte contracte cu statul cum îi ,,șade,, bine omului de rit nou)

Tot în urma investigației noastre am descoperit că, OCPI Cluj e împărțit în două, o parte care printr-un personaj ( o distinsă doamnă de altfel) aflat de peste 10 ani într-o funcție de conducere reprezintă interesele unui grup de oameni de business din Cluj condus de un potent dezvoltator imobiliar neoprotestant un John Doe al Clujului (https://zcj.ro/economie/john-doe-al-clujului-cine-construieste-pe-locul-fostelor-fabrici-din-centru–151883.html) totul printr-o casă de avocatură din Cluj și un notar de la București (că doar trebuia să fie și cineva de la centru).

Iar o altă parte este formată din actuali sau foști angajați care au înțeles că, rolul lor este de a se află în slujba cetățeanului și de a respecta legea fără echivoc. Ei bine, cum este lesne de supozat cele două tabere au intrat într-un conflict, metaforic vorbind binele vs răul absolut.

Hidra a reacționat rapid iar prin personajul cu funcție de conducere a început epurarea în instituție prin metode specifice de presiune obținând rezultate, unii cedând și plecând din sitem dar nu înainte de a așterne negru pe alb motivul pentru care pleacă cât și ilegalitățile identificate, aducând la cunoștință pe cale ierarhica factorilor de decizie dar se pare că Hidra e bine ancorată în sistem, vocile celor drepți rămânând fără ecou.

Unii dintre cei drepți au decis să rămână pe baricade și să lupte cu Hidra, bieți oameni curajoși într-o lume ciudată unde răul și lipsa de demnitate umană este o virtute, dar cu toate acestea ei au ales să lupte deși zilnic sunt supuși la presiuni chiar amenințări mai mult sau mai puțin voalate.

Din respect, solidaritate și susținere pentru cei care luptă cu Hidra promitem că demersul nostru jurnalistic va deveni un mini serial unde treptat personajele vor fi devoalate cu nume și prenume iar averile lor unele deloc de neglijat vor fi expuse public cât și modul prin care au fost obținute. Ca mic exemplu așa din mica noastră ancheta, declarația publică de avere a personajului cu funcție de conducere în cadrul OCPI Cluj are mari sincope, mai pe românește ,, nu bate lungul cu latul,, unde avem imobile care apar, dispar fără a apărea sumele de bani ce să mai un adevărat spectacol de magie.

Sperăm că organele de anchetă care am înțeles că au fost sesizate pe acest subiect își vor face datoria astfel încât cei drepți din sitem să nu se simtă singuri și pradă abuzurilor din partea celor care cred că pot face ce vor cum vor și când vor.

Va urma….

Ps: Încrederea clujenilor în OCPI Cluj este edificată de indexul căutărilor pe google (mai exact ce caută oamenii pe Google când vor să știe ceva despre OCPI Cluj)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *