February 26, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto/foaiatransilvana.ro

Compania de Transport Public Cluj-Napoca (CTP) nu a binevoit să prelungească cu câteva ore programul de transport în comun, iar mii de clujeni, printre care și mulți turiști veniți din toate colțurile țării pentru a asista a concertul lui Andre Rieu de la Cluj, au fost nevoiți să se înghesuie ca sarmalele în ultimul autobuz de pe linia 30.

Sâmbătă seara, 4 martie, la finalul ultimului spectacol din cele cinci puse în scenă de violonistul Andrei Rieu în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cei peste 10.000 de spectatori au căutat o alternativă pentru a ajunge acasă sau spre locația unde erau cazați în oraș, mulți dintre aceștia fiind turiști veniți din toată România.

Spectacolul s-a încheiat la ora 22:30, iar ultimul autobuz de pe linia 30 care a plecat de la capăt din Grigorescu a plecat la ora 22:25, fiind efectiv luat cu asalt de spectatorii ieșiti din BT Arena care nu au avut mașină personală. Aceștia au fost nevoiți să stea sarmalele în autobuz, mulți dintre aceștia fiind oameni în vârstâ.

„Bun venit la Cluj-Napoca, frumos oraș, circulăm ca pe vremea comunismului”, a spus, ironic, un turist venit din Iasi să vadă concertul lui Andre Rieu.

„Ăsta e mult lăudatul Cluj, nici autobuze nu au”, a spus o femeie venită din Târgu Mureș.

Alte câteva sute de au rămas în stație pentru a aștepta tramvaiul, alții au preferat taxiurile sau aplicațiile de ridesharing, iar mulți au pornit pe jos spre centrul orașului.

CTP Cluj-Napoca și municipalitatea clujeană refuză să prelungească transportul în comun pe principalele linii în zilele când sunt evenimente majore care se încheie târziu în noapte, deși acest lucru este nevoie.

Totul s-ar putea rezolva foarte simplu cu o colaborare instituțională între departamentul de evenimente din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, organizatori privați și regia de transport public a orașului pentru a nu a mai exista astfel de situații neplăcute, mai ales când la Cluj-Napoca vin turiști din toată țara.

Sursa:https://foaiatransilvana.ro/bataie-de-joc-marca-ctp-cluj-la-adresa-clujenilor-si-turistilor-de-ce-e-nevoie-de-prelungirea-transportului-in-comun-cand-sunt-evenimente-majore/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *