September 26, 2023
Sursa Foto Google

Pentru suma de 13 mii de dolari, Brendon Grimshaw, un englez, a achiziționat o insulă mică nelocuită în Seychelles și a hotărât să se stabilească acolo pe viață. La vârsta de sub 40 de ani, Grimshaw și-a dat demisia din postul de editor la un ziar și a început o nouă viață.

Timp de 50 de ani, nimeni nu a mai calcat pe insula respectivă. Ca un adevărat Robinson Crusoe, Brendon și-a găsit un companion local, pe nume René Lafortin. Împreună cu René, Brendon a început să-și amenajeze noua locuință. În timp ce René venea pe insulă doar ocazional, Brendon a trăit acolo singur, fără să plece, timp de mulți ani.

Pe parcursul a 39 de ani, Grimshaw și Lafortin au plantat 16 mii de copaci cu propriile lor mâini și au construit aproximativ 5 kilometri de cărări. În 2007, René Lafortin a murit, lăsându-l pe Brendon singur pe insulă. La acea vreme, Brendon avea 81 de ani.

El a reușit să aducă pe insulă peste 2.000 de specii noi de păsări și a introdus peste o sută de țestoase gigantice, care în alte părți ale lumii, inclusiv în Seychelles, erau pe cale de dispariție. Datorită eforturilor lui Grimshaw, insula care era cândva nelocuită acum găzduiește două treimi din fauna din Seychelles. O bucată de pământ abandonată s-a transformat într-un adevărat paradis.

Cu câțiva ani în urmă, un prinț al Arabiei Saudite i-a oferit lui Brendon Grimshaw suma de 50 de milioane de dolari pentru insulă, dar el a refuzat oferta. “Nu doresc ca insula să devină un loc preferat de vacanță pentru cei bogați. Mai degrabă ar trebui să devină un parc național de care să se bucure toată lumea”, a declarat el.

Și exact acest lucru s-a întâmplat. În anul 2008, insula a fost oficial declarată parc național!

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *