February 22, 2024
Get in touch with us

Cea mai mare țară latină din lume are multe curiozități pe care nu le întâlnești in alta parte, făcându-si si o faimă aparte prin neobișnuitul carnaval de la Rio.

Etnonimul “brasileiro” a apărut in secolul al XVI-lea, pentru a-i desemna pe portughezii născuți in colonie si a-i deosebi de cei sosiți din Europa. Prima Constituție a țării datează din anul 1824, care consemna cuvântul “Brazilia”.

Astăzi, este un teritoriu foarte vast, cuprinzând imense suprafețe încă neexplorate si o populație cu obiceiuri, maniere si comportări care uneori surprind, notează portalul factroom. Merită amintite:

Brazilienii nu concept să fie punctuali, iar sfertul academic este pentru ei o noțiune necunoscută. Dacă te prezinți la o întâlnire cu 1-2 ore intârziere, asta nu constituie o curiozitate. Chiar si programele TV au întârzieri de 10-15 minute.
In afara cadrului oficial, atât brazilienii, cât si braziliencele umblă prin oraș in șlapi. Este încălțămintea lor preferată, atunci când se duc la cumpăraturi.
In Brazilia, orice familie, chiar si din clasa mijlocie, își angajează o menajeră. Numai familiile cele mai sărace se apucă să-si facă singure treburile casei.
In locuințele braziliene, nu exista covoare, pardoselile fiind goale. Covorul este considerat ceva excentric, de care se folosesc alte popoare.
In apartamente sunt tot atâtea camere de baie, câți locatari există acolo. Nu se cade ca doua persoane din aceeași familie sa facă baie in aceeasi încăpere.
Pe cât de variată este Alimentația in restaurant, pe atât de monotonă este in familie. Oamenii mănâncă zilnic cam același lucru: o fiertură din orez, cartofi si fasole, plus rasol de vită. Carnea de porc nu este agreată.
Străzile sunt pline de cerșetori si vagabonzi. Cerșetoria nu este considerată o Rușine, ci o pofesie.
Brazilia practică cele mai ridicate impozite la importuri din lume. De aceea, produsele din import sunt de 2-3 ori mai scumpe decât in SUA.
Anafalbetismul se ridica la 30%, din populație. Totuși, jumătate din locuitori știu să semneze, dar nu pot citi un anunț.
In mod greșit s-a acreditat ideea ca brazilienii sunt toți bruneți. In partea de sud a țării, îndeosebi femeile, sunt in majoritate blonde.
In marketuri, se practică in mod curent cumpărarea pe datorie. Ca urmare, chiar prețurile sunt afisate in stilul 6×20=120, ceea ce inseamna 120 reali plătibili in 6 rate de câte 20 reali.
Brazilia este sigura țară americană unde nu te descurci deloc cu limba engleza. Daca nu știi portugheza, esti mort.
Majoritatea familiilor braziliene au cel puțin trei copii. Sunt rare familiile care n-au decât doi.

Perioada carnavalului de la Rio este considerată sărbătoare naționala si in acele zile nu lucrează nici o instituție publică, exceptând poliția si băncile.
Sao Paulo este orașul cu cel mai mare număr de japonezi din lume, situați in afara Japoniei.
In Brazilia locuiesc cei mai mulți italieni si cei mai mulți germani, situați in afara țării lor. Deasemeni, locuiesc mai multi libanezi, decat in Liban (7 milione)
Brasilia, capitala Braziliei, este singura capitală din lume construită in secolul XX. Construcția a inceput in 1956, iar orasul a devenit oficial capitala țării la 22 aprilie 1960.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *