February 26, 2024
Get in touch with us
ASCULTĂ ARTICOLUL


PSD: Lideri falimentari și stagnare politică


Deși se află la guvernare la nivel național, la Cluj partidul se mișcă într-o zonă gri fără lideri proeminenți care să fie adevărate locomotive pentru organizație care să pregătească organizația pentru alegerile de anul acesta.
PSD Cluj are parte de lideri unul și unul, de la Alexandru ,,Sandu,, Cordoș care nu a reușit nimic notabil în politica clujeana până acum fiind parașutat în partid pe vremea UT-cistului Ioan ,,UCU,, Rus, Cordoș fiind un angajat servil al acestuia, deci în concluzie  singura calitate fiind sevilismul zic gurile rele.

Alexandru Cordoș secretar executiv PSD Cluj


Din garda nouă apar subprefectul Clujului Răzvan Ciortea care nici până astăzi nu știm ce îl recomanda pentru această funcție de demnitate publică, cu un aspect mai degrabă demn de filmele cu bodyguarzi, domnul Ciortea este astăzi în vârful piramidei politice de la PSD Cluj.

Răzvan Ciortea subprefect al Clujului


Nu puteam să nu îl amintim pe Avram Gal care mai nou este PSD-ist deși în trecut nu credem că a ratat vreun partid de pe eșichierul politic clujean bunînteles de fiecare dată alegerea a fost făcută stric doctrinar și pentru binele general.

Avram Gal președinte PSD Câmpia Turzii


Nu dorim să facem noi comparații dar perioada în care Remus Lăpușan împreună cu Ioan ,,Nelu,, Oleleu  păstoreau organizația aceasta era vie mișca ceva politic.


Dar, sa nu uitam că tartorul organizației PSD Cluj este nimeni altul decât magnificul Vasile ,, domn’ profesor,,Dancu personaj polic ,,alunecos,, care a stat de fiecare dată la marginea asumării politice mazilind cu prima ocazie pe cei care își asumau polic ceva, spre exemplu o candidatura, o opoziție la nivel local etc.

Vasile Dâncu senator și președinte PSD Cluj


Dar să lăsăm trandafirii în dulcea lor ofilire și să trecem la celalalt partid din alianța de guvernare PNL.

PNL: Triunghiul Boc-Buda-Tișe domină județulEi bine chiar dacă la nivel național PNL-ul e pe tobogan în jos în sondaje condus fiind de un personaj demn de cascadorii râsului Nicolae Ciucă (cred că Brătienii se răsucesc în mormânt când văd ce a ajuns PNL) la Cluj triunviratul Boc- Buda-Tișe stăpânește electoral județul cu o mână de fier stând mai mult decât confortabil în sondaje, Boc neavând nici cea mai mica problemă (poate ieși primar și din vacanță) Alin Tișe își va păstra mai mult ca sigur fotoliul de președinte al CJ Cluj iar Daniel Buda va prinde încă un mandat de ,,ars gazul,, pe la Bruxelles.


În concluzie PNL stă ma mult decât bine la Cluj neavând prea mari emoții privind scorul electoral la viitoarele alegeri.
Poate domnul Dâncu ar avea odată în viață curajul necesar și l-ar contracandida pe Boc dacă la fotbal tot se ,,duelează,, (înțelegeți rolul ghilimelelor).
Și acum sa trecem la noul val al politicii partidele noi.

USR: Probleme de coerență și lipsă de lideriUSR partidul noii speranțe înființat pe un val de nemulțumire al lumii educate, al celor care nu mergeau la vot, al celor care au studii superioare, al tinerei generații  se îndreaptă cu pași repezi spre eșec, din lipsa de coerență și de leadership, cu un Durulă la fel de carismatic precum un lemn de prun care nu a găsit alta soluție politică decât să se asocieze cu doi eșuați politic Orban și Tomac în speranța de a mai culege ceva voturi, proastă mișcare zicem noi, dar na’ timpul ne va demonstra. (Mr. Drulă  în politică 1+1 nu e = 2)
La Cluj USR e format astăzi din cvasinecunoscuți, președinte fiind o domnișoară deputat Oana Murariu, blondă, simpatică, inteligentă la prima vedere care dă din coatele subțirele de damă și încearcă să se facă remarcată (ceea ce nu e rău) mai mișcă și prin parlament o lege, un amendament, mai pe scurt își justifică rolul pentru care a fost trimisă acolo de poporul votant.

Oana Murariu deputat și președinte USR Cluj


Colegul de parlament al domnișoarei Murariu, Viorel Baltarețul apărut din meandrele USR Cluj, un fel de Emanuel Ungureanu dar varianta mai low cost vrea să fie contracandidatul lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca, ceea ce e foarte bine doar că nu e îndeajuns să ai dorință trebuie să ai și puterință, ei bine, la acest capitol domnul Baltărețu stă cam prost.

Viorel Baltarețu deputat USR


Concluzia, șansele domnului Băltărețu de a-l învinge pe Emil Boc în cursa pentru fotoliul de primar sunt egale cu șansele noastre de a ajunge pe Marte în viitorul imediat.( dar prin acest articol nu vrem să descurajam pe nimeni așa că, GO Viorele, GO).
Despre deputatul Radu Molnar și senatorul Bordei de la USR Cluj nu prea avem ce să spunem pentru că sunt mai puțin cunoscuți electoratului clujean decât doamna care vinde flori în P-ța Cipariu.


Of, mai că ne ia dorul de Ungureanu și Goțiu, simpatici sau antipatici ,,băieții, aveau activitate atât politică cât și civică, se luau lă trântă cu personaje care aveau greutate sau corporații straine ( vezi scandalul Lucan, Roșia Montană Gabriel Resources)


Și acum să trecem la lumina de ,,AUR,, a politicii, care la fel precum USR fac pe surferii călărind un val gigantic de nemulțumire.

AUR: Ascensiunea unui partid vocalAUR este un partid vocal, e cam greu să îl ratezi, stă bine în sondaje, are electoratul lui, electorat nemulțumit de ceea ce i-a oferit politichia până acum, electorat care l-a pierdut pe Vadim și Funar, iar AUR vine exact pe limbajul acestui tip de electorat.
Deși stă bine în sondaje să nu uităm că AUR e un partid ,,one man show,, cu un George Simion omniprezent în viața politică și civică, care face o campanie mediatică extraordinară cum rar am văzut după 90 încoace, cu amendamentul că, dacă Georgică va primi o ,,zmetie,, politică partidul o va lua la vale deoarece până astăzi partidul nu a născut alți lideri proeminenți, de avergura necesară să țină partidul pe linia de plutire a sondajelor.( cum era PNL odată sau defunctul PDL )

George Simion deputat și președinte AUR


La Cluj AUR are toate șansele să facă un scor bunicel spre bun având în vedere că există un electorat adormit care se mulează pe retorica AUR.

UDMR: Stabilitate și predictibilitateEra să uităm de UDMR, la fel ca și la nivelnational și la Cluj UDMR e un fel de hopa Mitică (nu știu cum se traduce în maghiară dar pun rămășag că sună interesant ) cade-n cap și se ridică, căzând de fiecare dată în poziția politică benefică pentru ei.
La Cluj povestea UDMR e simplă scorul electoral fără prea mari valorații, Csoma Botond își va continua mandatul de președinte al UDMR Cluj și parlamentar, Laszlo Attila va rămâne senator, iar eternul Vakar Istvan acest matusalemic vicepredinte al CJ Cluj cu siguranță îl vom regăsi în aceeași poziție și după 2024.

Csoma Botond deputat și președinte UDMR Cluj
Laszlo Attila senator UDMR
Vakar Istvan vicepredinte Consiliul Județean ClujConcluzii

Restul partidelor care or mai fi nu contează la nivel local.
Acestea fiind zise 2024 va fi un an special în care vom vota de toate, așa că,  fir întins electoral poate, poate nimerim ceva bun de data asta.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *