December 3, 2023

Profesorul doctor Constantin Bălăceanu Stolnici deținea titlul de membru de onoare al Academiei Române. În perioada recentă, la vârsta de 100 de ani, academicianul își petrecea zilele într-un scaun cu rotile.

La data de 20 august curent, ne-a părăsit cu aceeași liniște cu care și-a trăit întreaga sa viață de peste un secol, având credință în Dumnezeu și încredere în știință, profesorul doctor Constantin Bălăceanu Stolnici. Acesta deținea titlul de membru de onoare al Academiei Române și avea statutul de președinte de onoare al senatului Universității Ecologice din București (UEB).

Fiind descendent al unei familii boierești vechi, și-a urmat studiile la Facultatea de Medicină din capitală, devenind medic neurolog și doctor în științe medicale. După anul 1989, a susținut dezvoltarea învățământului privat în România, fiind unul dintre fondatorii UEB, unde a predat cursuri de antropologie și neurologie, conform anunțului făcut de Universitatea Ecologică București.

Constantin Bălăceanu Stolnici s-a născut pe 6 iulie 1923.

“Plin de înțelepciune, optimist incurabil, generos și de un spirit ales, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici împărtășea cu toți încrederea, sprijinul moral și bucuria de a trăi.

Prin plecarea sa, Universitatea Ecologică București, persoanele apropiate și toți cei care l-au cunoscut resimt o pierdere profundă și ireparabilă. Dumnezeu să-i ofere odihnă în pace!”, transmit reprezentanții UEB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *