February 26, 2024
Get in touch with us
ASCULTĂ ARTICOLUL

În 1866, primul brad împodobit a strălucit la curtea regelui Carol I din România, marcând sosirea dinastiei Hohenzollern. Boierimea bucureșteană a adoptat rapid acest obicei, transformând bradul împodobit într-un simbol important al Crăciunului în casele românești.

Primul brad decorat cunoscut datează din 1510 în Letonia. În 1521, prințesa Helene de Mecklenburg a introdus tradiția în Franța, după căsătoria cu ducele de Orleans. De-a lungul timpului, obiceiul s-a răspândit în întreaga Europă.

Abia în 1605, bradul împodobit a fost expus într-o piață publică la Strasbourg, Franța, iar în 1611, la Breslau, Polonia, ducesa Dorothea Sybille von Schlesien a adus contribuții la forma actuală a bradului de Crăciun.

În Statele Unite, tradiția a prins viață la începutul anilor 1800, odată cu imigranții germani din Pennsylvania. Legalizarea împodobirii bradului a avut loc în 1836, în statul Alabama.

🎄🎁🎀Brazii de Crăciun au devenit extrem de populari odată cu inventarea instalațiilor electrice. În 1895, președintele SUA, Grover Cleveland, a împodobit bradul de la Casa Albă cu becuri colorate, inspirând o tradiție care s-a răspândit rapid în țară.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *