December 9, 2023

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/newscjro/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

🔹Florin Piersic a împlinit 85 de ani pe 27 ianuarie și rămâne dedicat teatrului, așteptându-și cu nerăbdare întoarcerea pe scenă.

Sursa foto Google

🌟Florin Piersic a creat numeroase personaje legendare cu talentul său actoricesc. A construit zeci de roluri de compoziție cu pasiune și perfecțiune, rămânând “actorul de suflet” pentru milioane de români.

Cu o carieră de 65 de ani și o poveste fascinantă atât pe scenă, cât și în viața sa personală, Florin Piersic a atras mulțimea în sălile de teatru și speră să facă asta din nou. Cu toate acestea, nu beneficiază de o pensie impresionantă, ci dimpotrivă.

Sursa foto Google

Maestrul primește o pensie lunară de 2.000 de lei, la care se adaugă o indemnizație lunară de merit de 2.700 de lei din partea Uniunii Teatrale din România. Aceasta este situația sa financiară, în timp ce cea mai mare pensie din țară ajunge la 78.000 de lei, așa cum a dezvăluit recent ministrul Muncii, Raluca Turcan. Pandemia a afectat grav industria teatrală, lăsând mulți actori într-o situație financiară dificilă. Maestrul Piersic se bazează acum pe această pensie și indemnizație, care totalizează 4.700 de lei pe lună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *