Cel mai mare mamifer terestru din Europa, zimbrul, are în Parcul Natural Vânători Neamț toate condițiile de hrană și adăpost. Reprezentanții Romsilva au publicat imagini cu un exemplar impunător suprins la masă.Un zimbru impunător se hrănește într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț, fiind surprins într-o filmare de colegul nostru Lică Balmoj.”, a scris Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Facebook.
Imaginile au strâns, în câteva zile, mii de vizualizări.
“Cel mai mare mamifer terestru din Europa, zimbrul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea. Zimbrul a fost reintrodus în fauna României în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția sa, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia , a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.
Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț.
Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare ??? păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.”, precizează reprezentanții Romsilva, pe Facebook.