December 9, 2023
Sursa Foto Facebook

Estete informația momentului pentru proprietarii de apartamente! Cei care au mai multe imobile au o mare problemă. Lovitura vine după modificările aduse la ordonanța pe energie adoptate de Camera Deputaților.Modificările la ordonanța pe energie adoptate de Camera Deputaților vin cu o nouă problemă: proprietarii cu mai multe imobile nu pot beneficia de prețurile mici plafonate decât pentru un loc de consum. Astfel, pentru a plăti sub 1,3 lei pe kWh, chiriașii trebuie să încheie contract de furnizare a energiei electrice pe numele lor. Condiția este însă ca aceștia să aibă contract de chirie valid, ceea ce este problematic, având în vedere că mare parte din chiriile din România nu sunt fiscalizate.

„În cazul clienţilor casnici, preţul final facturat se aplică doar la locurile de consum de domiciliu/reşedinţă ale clienţilor finali. Clientul casnic care are atât adresă de reşedinţă, cât şi adresă de domiciliu poate beneficia de preţul plafonat fie la adresa de domiciliu, fie la adresa de reşedinţă, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere depusă la furnizor, privind faptul că nu beneficiază de preţ plafonat pentru un alt loc de consum”, conform legii de adoptare a OUG 119/2022.

Astfel, cine are mai multe locuințe va beneficia de preț plafonat doar pentru una, susține bursa.ro.Chiriașii pot prelua, cu acordul proprietarului, contractul la energie
Chiriașii au o soluție: să preia, cu acordul proprietarului, contractul la energie, mai scrie sursa citată. Pentru asta e necesar însă un contract de închiriere. Prețurile plafonate sunt următoarele: 0,68 lei/kWh pentru cei care consumă sub 100 kWh pe lună 0,8 lei/kWh pentru cei care consumă sub 255 kWh pe lună 1,3 lei/kWh pentru cei care consumă peste plafon.

Chiriașii care nu vor avea contractul de furnizare pe numele lor vor achita energia la 1,3 lei/kWh. La același preț vor plăti și proprietarii cu mai multe locuințe, pentru cele care nu sunt domiciliu sau reședință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *