April 19, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Compania aeriană HiSky a finalizat cu succes prima dintre cele trei etape necesare pentru a obține autorizația de operare a zborurilor în Statele Unite ale Americii, conform unui comunicat emis de companie și citat de Agerpres.

Odată finalizat procesul și obținut Permisul de Operator Străin de Transport Aerian emis de Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va avea posibilitatea de a opera zboruri regulate și charter peste ocean, pornind de pe orice aeroport din Europa. Având în vedere progresele obținute până în prezent, există posibilitatea ca aprobarea să fie acordată mai devreme decât s-a anticipat inițial. În prezent, compania estimează că primul zbor transatlantic va fi anunțat în aproximativ două luni.

“Suntem foarte aproape de atingerea acestei noi etape în dezvoltarea noastră, după ce am transportat primul milion de pasageri, înregistrând primele aeronave A321 neo în România, obținând statutul de principal operator charter și operând cu succes nu mai puțin de 22 de rute din România și Republica Moldova.

Dacă lucrurile continuă în ritmul prevăzut, încheiem deja vara cu primele rute către SUA. Obținerea încrederii pasagerilor nu este o sarcină ușoară pentru o companie aeriană nou înființată. Cu toate acestea, cred că am făcut tot ce trebuia în ultimii doi ani și am reușit să obținem o cotă de piață semnificativă în destinațiile pe care le operăm. În acest context, suntem încrezători că obținerea permisului pentru zborurile transatlantice reprezintă un pas important în consolidarea poziției noastre pe piața regională”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *