March 29, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

La un eveniment politic marca PSD Cluj care s-a desfășurat zilele trecute la sala de evenimente Milexim din Câmpia Turzii, promovat intens de către Avram Gal președintele PSD Câmpia Turzii,au fost invitați de seamă precum Ministrul Muncii Marius Budăi (cel cu telefoanele nocturne către colegele de partid)cât și Vasile Dâncu fost vicepremier, ministru, actualmente senator și președinte al Consiliului Național PSD.

Păna aici nimic spectaculos dacă domnul Dîncu nu ar fi avut un exces de zel în momentul în care a preluat microfonul pentru a se adresa audienței, în expozeul dânsului ,,maestrul sondajelor,, domnul Dancu a declarat ca va i fără doar și poate șeful de campanie al domnului Avram Gal care va fi candidatul PSD la Primăria municipiului Câmpia Turzii.

Primărie care va fi fără doar și poate câștigată de Avram Gal.

Ei vine domnul ,,PROFESOR,, nu că ar fi vreo eminență cenușie Lojigan actualul primar dar, Avram Gal e eternul candidat a candidat pana acum cam de pe la toate partidele aflate pe eșichierul politic autohton de fiecare obținând un veritabil eșec.

Pe lângă toate acestea domnul Gal este puțin penal și când spunem asta nu e de la noi din ,,burta,, jurnalistică o zic procurorii.

Iar pe acest ins l-a numit domnul Dâncu și PSD la începutul lunii februarie în funcția de președinte al filialei Câmpia-Turzii fără să țină cont de antecedentele politice, dar și penale ale acestuia.

Cariera politică a lui Avram Gal este destul de lungă și cuprinde mai multe partide din care acesta a făcut parte.

Astfel, acesta a fost membru al PSD, al Partidului Popular Creștin-Democrat, al Partidului Liberal Democrat, Forței Democrate, PNL, PC și ALDE, iar acum s-a reîntors în PSD.

Avram Gal are și probleme penale nerezolvate, acesta fiind trimis în judecată pentru trafic de influență.

Potrivit Tribunalului București, Gal este parte într-un dosar al Secției I Penală înregistrat la data de 14.10.2020, care se află în faza de judecată având următorul termen stabilit în data de 6 martie 2023.

Ce acuze îi aduceau DNA
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată în 2020, în stare de control judiciar la acea vreme, a inculpatului Gal Avram Marius, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

”În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.
Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.

Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice.
Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză”, arătau procurorii DNA.

Cu toate acestea poate domnul Dâncu nu știa și s-a bazat pe buna credință a domnul Gal. Bun înțeles glumim, evident că, domnul Dâncu știa foarte bine cine este acest Avram Gal și ce ,,hram,, poartă dar, după cum spunea o sursă de încredere din PSD Cluj ,,Lui Vasile îi plac genul acesta de indivizi ușor manipulabili și total controlabili, el nu are nevoie de lideri care pot la un anumit moment sa îl contrazică ceea ce el nu suportă deloc, îi place să conducă total și să facă aranjamentele după cortină, acesta este și motivul pentru care e Sandu Cordoș președinte

Cum reuste PSD dr fiecare dată să ,,sară din lac în puț,, pentru noi e o eternă enigmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *