December 3, 2023

Un startup de biotehnologie din Hong Kong, numit Insilico Medicine, a început testarea pe subiecți umani a primului medicament creat exclusiv de inteligența artificială, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Acest medicament revoluționar, denumit INS018_055, a fost dezvoltat pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice, o formă cronică de boală pulmonară.

Alex Zhavoronkov, fondatorul și CEO-ul Insilico Medicine, a declarat: “Este primul medicament creat în întregime de inteligența artificială generativă care a ajuns la studiile clinice umane de fază II.”

Procesul de cercetare a început în anul 2020, având ca scop identificarea unui tratament pentru această afecțiune, pentru care până în prezent existau doar medicamente capabile să încetinească progresul bolii.

În prezent, prima etapă a testelor se desfășoară în China, pe o perioadă de 12 săptămâni. Ulterior, testele vor fi extinse în Statele Unite, incluzând 60 de subiecți din 40 de orașe.

Până în prezent, Insilico Medicine a obținut finanțări în valoare de peste 400 de milioane de dolari.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *