September 26, 2023

Un youtuber din Norvegia a încercat să parcurgă 1.000 de kilometri cu un Nissan Leaf de 10 ani. Mașina avea mai puțin de 90.000 de kilometri la bord, dar bateria era destul de degradată după 10 ani de exploatare.

Sursa Foto Google

Youtuberul a pornit la ora 22:30 și a ajuns la destinație la ora 18:46 a doua zi, după 20 de ore și 15 minute de condus. A trebuit să-și încarce mașina de 23 de ori, ceea ce înseamnă că autonomia medie a fost de 42 de kilometri pe încărcare.

Sursa Foto Google

Autonomia redusă a fost cauzată de degradarea bateriei, care este un fenomen comun la mașinile electrice. Bateriile își pierd capacitatea de stocare a energiei în timp, iar acest proces este accelerat de temperaturile ridicate și de încărcările frecvente.

Sursa Foto Google

Youtuberul a condus în Norvegia, o țară cu o infrastructură de încărcare electrică bine dezvoltată. Cu toate acestea, a fost nevoit să petreacă mult timp la stațiile de încărcare, ceea ce a făcut ca călătoria să dureze mai mult decât ar fi trebuit.

Sursa Foto Google

Experiența acestui youtuber arată că mașinile electrice mai vechi pot avea autonomie redusă și pot fi dificil de condus pe distanțe lungi. Cu toate acestea, mașinile electrice mai noi au baterii mai eficiente și o autonomie mai mare.

Sursa Foto Google

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *