March 29, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook/CFR CLUJ

UEFA sancţionează drastic 11 cluburi de fotbal, printre care şi CFR Cluj. Campiona României riscă să fie exclusă din competiţiile europene.

Şase cluburi, printre care Olimpija Ljubljana şi campioana României, CFR Cluj, au fost ameninţate cu o interdicţie de un an de la următoarea competiţie europeană la care se califică, până în 2027. Acestea au perioade de probă de unul sau doi ani cu obiective financiare de îndeplinit, a precizat UEFA într-un comunicat, citat de Associated Press.

Peste 200 de cluburi care s-au calificat pentru a juca în cele trei competiţii UEFA din acest sezon au fost toate evaluate de trei ori din iulie, a precizat UEFA.

Cele mai mari sancţiuni financiare au fost impuse cluburilor croate Osijek şi Rijeka, ale căror datorii restante datau din sezonul trecut, ceea ce le-a pus în situaţia de a încălca licenţele obligatorii acordate de federaţiile naţionale pentru ca echipele să joace în competiţiile UEFA. UEFA a declarat că ambele cluburi au fost private de premiul de 450.000 de euro pe care îl primeau pentru a juca în Liga Conferinţelor Europa în acest sezon.

Cea mai mare amendă pentru datorii neachitate a fost de 250.000 de euro aplicată Clujului, care a jucat în acest sezon în tururile de calificare pentru Liga Campionilor şi a ajuns în play-off-ul Europa Conference League, pierzând săptămâna trecută în faţa lui Lazio.

CFR Cluj a acceptat sancțiunea și spune că va lua măsuri:


”Situația financiară în care ne aflăm astăzi este una asumată, și, tocmai în acest sens, conducerea clubului face eforturi mari, de o bună perioadă de timp, să compenseze risipa făcută în anii trecuți. Ne așteptam ca pe parcursul procesului de redresare, început în urmă cu mai bine de un an, să apară astfel de momente grele, dar am știut și că, împreună, vom găsi întotdeauna soluții. În consecință, am început un plan de optimizare de la care nu ne abatem în niciun moment. Mai mult, luăm această decizie, a comisiei UEFA, ca pe o motivație suplimentară pentru a ne dedica și mai mult redresării financiare, în așa fel încât sa ajungem un club performant și sustenabil și din punct de vedere financiar.

Decizia comisiei este una firească, dată fiind noua politică de sustenabilitate financiară a UEFA, care are drept unic scop susținerea tuturor cluburilor în demersul acestora de „vindecare” economică.

Luam exemplul altor cluburi europene și suntem convinși că rezultatele de până acum, cu care ne mândrim, vor fi susținute în continuare de un buget din ce in ce mai optimizat.

Vrem să asigurăm întreaga suflare CFR-istă că, indiferent de momentul în care ne aflăm, nu vom renunța nicio secundă la obiectivele sportive pe care ni le-am propus”, spun cei de la CFR Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *