December 3, 2023
Sursa Foto Google

Ați auzit de faimosul Turn înclinat din Pisa, însă sunteți familiarizați și cu turnurile înclinate din Bologna? Cele două turnuri, Asinelli (cel mai înalt) și Garisenda (cel mai scurt), au o poveste extrem de interesantă. Legenda spune că acestea își trag numele de la două familii rivale care se întreceau în construirea unui turn cât mai înalt, în perioada cuprinsă între 1109 și 1119, pentru a-și demonstra puterea reciprocă.

În timpul acelei perioade tumultuoase, familia Asinelli și familia Garisenda erau rivale aprige în Bologna. Dorind să-și arate dominația și bogăția, aceste familii bogate au hotărât să construiască două turnuri impresionante în inima orașului.

Turnul Asinelli a fost ridicat în primul rând și se mândrea cu înălțimea sa imponentă. Cu cele aproximativ 97 de metri înălțime, acesta era un simbol al puterii și prestigiului familiei Asinelli. Cu fiecare piatră pusă în loc, familia își demonstra superioritatea în fața rivalilor lor.

Cu toate acestea, familia Garisenda nu putea rămâne în urmă. Ei au început construcția propriului turn, care, deși nu la fel de înalt ca cel al rivalilor lor, încă era destul de impresionant. Cu timpul, turnul Garisenda a început să prezinte o înclinare dramatică, ceea ce a adăugat și mai mult la povestea sa captivantă.

Se spune că familia Garisenda a întâmpinat dificultăți în a construi un turn de aceeași înălțime ca și cel al familiei Asinelli și au fost nevoiți să îl construiască mai scurt.

Cu toate acestea, ei nu au fost demoralizați și au continuat să construiască turnul lor, care a devenit un simbol al rezistenței și perseverenței lor.

Astăzi, cele două turnuri înclinate din Bologna continuă să atragă vizitatori din întreaga lume, fiind un reper iconic al orașului. Ele nu numai că oferă o vedere impresionantă asupra Bolognei, ci și păstrează vie amintirea rivalității și competiției intense dintre cele două familii puternice.Astfel, legenda turnurilor înclinate din Bologna reprezintă nu doar o poveste despre arhitectură și construcție, ci și despre putere, rivalitate și determinare. Ele sunt un memento al trecutului bogat al orașului și a importanței istorice și culturale pe care o deține.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *