September 26, 2023

Toyota Anunță O Descoperire Tehnologică Revoluționară în Domeniul Bateriilor pentru Vehiculele Electrice

Toyota, al doilea mare producător de automobile din lume, a făcut un anunț surprinzător despre o descoperire tehnologică care ar putea schimba fundamental industria vehiculelor electrice. Compania susține că a reușit să reducă la jumătate greutatea, dimensiunea și costul bateriilor, iar în același timp a crescut semnificativ viteza de încărcare. Această descoperire ar putea marca un progres major pentru vehiculele electrice.

Potrivit The Guardian, Toyota avea deja un plan de a lansa mașini echipate cu baterii în stare solidă avansate până în 2025, care oferă avantaje semnificative față de bateriile tradiționale pe bază de lichid. Cu toate acestea, marți, compania japoneză a anunțat că a simplificat procesul de producție al materialului utilizat în fabricarea bateriilor, considerând această descoperire ca un salt înainte semnificativ. Acest avans tehnologic ar putea duce la o reducere dramatică a timpului de încărcare și la o creștere a autonomiei de rulare a vehiculelor electrice.

Ne propunem să schimbăm radical situația actuală, în care bateriile sunt prea mari, grele și scumpe, atât pentru bateriile noastre lichide, cât și pentru cele în stare solidă. În ceea ce privește potențialul, ne propunem să reducem la jumătate toți acești factori”, a declarat Keiji Kaita, președintele centrului de cercetare și dezvoltare al companiei auto japoneze pentru neutralitatea carbonului.

Dacă afirmațiile făcute de Toyota se dovedesc a fi adevărate, aceasta ar putea reprezenta un moment de referință pentru viitorul vehiculelor electrice. David Bailey, profesor de economie de afaceri la Universitatea din Birmingham, a afirmat că, dacă această descoperire este reală, ar putea fi considerată “Sfântul Graal” al vehiculelor cu baterie, deoarece adesea există progrese doar în stadiul de prototip, iar extinderea acestora este dificilă.

Toyota susține că a dezvoltat metode pentru a face bateriile mai durabile și că acum ar putea crea o baterie în stare solidă cu o autonomie de 1.200 km, care se poate încărca în mai puțin de 10 minute. Potrivit Financial Times, compania se așteaptă să poată produce baterii în stare solidă pentru utilizarea în vehicule electrice începând cu anul 2027.

Bateriile în stare solidă au fost considerate de mult timp ca fiind o schimbare de joc pentru vehiculele electrice, promițând timpi de încărcare mai rapizi, capacitate mai mare și un risc mai scăzut de incendiu asociat cu bateriile cu litiu-ion, care folosesc un electrolit lichid. Totuși, bateriile în stare solidă au fost, în general, mai grele și mai costisitoare de produs, ceea ce le-a limitat aplicabilitatea în industrie.

Toyota crede că poate simplifica procesul de producție, ceea ce ar face bateriile în stare solidă mai ușor de fabricat decât cele cu litiu-ion. Acest anunț vine într-un moment în care Toyota a fost percepută ca fiind în urma altor producători de pe piața vehiculelor electrice. Compania a întâmpinat anterior dificultăți tehnice și a fost subiectul unor critici referitoare la performanțele vehiculelor sale electrice.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *