September 26, 2023

Diana Teodora BORZAȘI Sursa Foto Newsdej.ro

Consumul de droguri poate avea o varietate de efecte asupra sănătății fizice și mentale a unei persoane. Efectele specifice pot varia în funcție de tipul de drog utilizat, doza, frecvența consumului și sensibilitatea individuală. Iată câteva efecte comune ale consumului de droguri:

1. Efecte fizice:
– Dependenta fizică și psihologică: Multe droguri pot crea dependență, iar utilizatorii pot dezvolta o nevoie compulsivă de a le consuma.
– Deteriorarea sănătății generale: Consumul cronic de droguri poate afecta sistemul cardiovascular, respirator, hepatic și renal, conducând la diverse afecțiuni și boli.
– Suprimarea sistemului imunitar: Unele droguri pot slăbi sistemul imunitar, expunând organismul la un risc mai mare de infecții și boli.
– Probleme de somn: Mulți consumatori de droguri se confruntă cu tulburări de somn, cum ar fi insomnia sau somnolența excesivă.

2. Efecte mentale și emoționale:
– Schimbări de dispoziție și emoții: Drogurile pot afecta echilibrul chimic al creierului, provocând fluctuații semnificative ale dispoziției și emoțiilor.
– Probleme de sănătate mentală: Consumul de droguri poate contribui la apariția sau agravarea tulburărilor de sănătate mentală, cum ar fi anxietatea, depresia și psihoza.
– Scăderea performanței cognitive: Multe droguri pot afecta memoria, atenția, concentrarea și capacitatea generală de învățare.

3. Impact social și personal:
– Probleme legale: Utilizarea și posesia drogurilor ilegale pot duce la consecințe legale, inclusiv amenzi și pedepse penale.
– Relații afectate: Consumul de droguri poate avea un impact negativ asupra relațiilor cu familia, prietenii și colegii de muncă, determinând izolarea socială și conflictul interpersonal.
– Declinul performanței școlare și profesionale: Utilizarea cronică a drogurilor poate afecta performanța academică sau profesională, conducând la absențe, scăderea productivității și pierderea locurilor de muncă.

Dragi tineri din Dej este important să înțelegem că consumul de droguri poate avea consecințe grave asupra sănătății și bunăstării generale. Dacă ai probleme legate de consumul de droguri sau cunoști pe cineva care se confruntă cu astfel de probleme, este recomandat să cauți ajutor de specialitate și servicii de consiliere în domeniul dependențelor.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *