April 23, 2024
Get in touch with us
ASCULTĂ ARTICOLUL

Taylor Swift s-a clasat pe locul 1 în topul mondial de vânzări pentru a patra oară.

Cântăreața americană Taylor Swift a urcat în fruntea clasamentului vânzărilor globale în 2023, pentru a patra oară conform Federatiei Internationale a Industriei Fonografice (IFPI), organizația internațională a industriei muzicale, potrivit News.ro.

Acesta este al 11-lea an în care acest clasament este determinat “pe baza vânzărilor mondiale ale unui artist sau grup în ultimul an, în toate formatele (streaming, descărcări și suporturi fizice) și pe întregul său repertoriu”, a explicat miercuri organizația care reprezintă industria muzicală înregistrată la nivel mondial.

Premiul din 2023 se alătură celor din 2014, 2019 și 2022. IFPI salută “un an excepțional în care artista a adus trei albume (…) pe primele locuri în topuri”, respectiv “Midnights” și versiunile autoînregistrate ale albumelor “Speak Now” și “1989”.
Cu turneul Eras, care a stabilit recorduri, ea și-a readus întregul repertoriu în lumina reflectoarelor pe platformele de streaming din întreaga planetă”, continuă organizația. Acest fenomen a fost ilustrat de reapariția piesei ‘Cruel Summer’, lansată inițial în 2019, care a revenit pe primul loc în topuri patru ani mai târziu”, continuă IFPI.

Vedetele K-Pop Seventeen și Stray Kids au ocupat locurile doi și trei, “după un an record pentru artiștii coreeni”. Patru grupuri K-Pop se regăsesc, de asemenea, în top 10, cu Tomorrow X Together – pe locul șapte și NewJeans – pe locul opt.

La 34 de ani, Taylor Swift a intrat din nou în istoria muzicii pop la începutul acestei luni, câștigând cel de-al patrulea premiu Grammy pentru prestigiosul titlu de cel mai bun album.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *