February 22, 2024
Get in touch with us

Piața de vânzări auto din localitatea Luna de Sus, comuna Florești, va dispărea, iar în locul ei va fi construit un mall pe o suprafață de 81.000 de metri pătrați. Ca idee, centrul comercial VIVO! din Florești a fost construit, potrivit arhitectului șef al județului Cluj, pe o suprafață de 71.000 de metri pătrați.

Sursa Foto/media9.ro

Prezentarea în ședința CTATU de joi, 23 februarie, a fost făcută de arh. Victor Mihăilescu, de la biroul ARCHDESIGN din Cluj, care este, totodată, șeful proiectului. Pe durata expunerii, arhitectul Mihăilescu s-a ferit să numească „mall” proiectul de la Luna de Sus, și i-a spus „mini-mall” sau „retail-mall”.

Sursa Foto/media9.ro

Ei, trecând peste acest aspect, „mini-mallul” care se va edifica pe suprafața de 81.000 de metri pătrați va avea subsol+parter+2 etaje și peste 1.300 de locuri de parcare (la subsol și la nivelul solului).

Arhitectul Mihăilescu a explicat ce funcțiuni vor fi în interiorul „mini-mallului”, pe care le-a exprimat procentual:

60% comercial;
10 % administrativ;
29 % depozitare;
1% mică producție.
Proiectantul a mai spus că aici NU va mai exista comerț auto și că investitorii sunt în discuții cu mai mulți posibili chiriași pentru aceste funcțiuni. Arhitectul Mihăilescu a mai spus că încă nu se știe cum vor fi dispuse funcțiunile pe nivel.

400
de metri este lungimea viitorului centru comercial din Luna de Sus, Florești.

Sursa Foto/media9.ro

Arhitectul Radu Spânu, membru în Comisia de urbanism, a recomandat ca parcările să fie introduse la subsol, plusând chiar: să fie două subsoluri. S-ar realiza, astfel, un spațiu pietonal mai mare. El a mai recomandat o suprafață verde mai generoasă și ca circulația în zonă să fie regândită.

Reprezentantul proiectantului i-a spus că realizarea a două subsoluri ar fi foarte costisitoare pentru investitor. El a mai spus că există un singur acces pe parcelă dinspre DN și un acces care este strict pentru aprovizionare, cu sens unic.

A intervenit arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, care a explicat că terenul respectiv se află în apropiere de albia Someșului Mic, iar dacă se vor săpa 2 metri, 2 metri și jumătate, subsolul va fi plin de apă.

Arhitectul șef i-a mai recomandat proiectantului să gândească stații CTP în interiorul centrului comercial.

Alin Tișe a fost foarte mulțumit de proiect și s-a interesat dacă nu se poate construi un sens giratoriu în apropierea viitorului centru comercial.

„Ideea în sine mi se pare foarte bună. Faptul că se dorește o reglementare clară, cu parcări și spații destinate comerțului, plus că sunt la intrarea în Florești și la coborârea de pe autostradă mă bucură”, a declarat Alin Tișe.

Acesta a propus un aviz favorabil. Ceea ce s-a întâmplat: proiectul a fost avizat cu 7 voturi.

Stire preluată de pe site-ul media9.ro https://media9.ro/dispare-targul-auto-second-hand-din-floresti-in-locul-lui-va-fi-construit-un-mall-pe-o-suprafata-de-81-000-de-metri-patrati/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *