April 19, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto/Facebook/Leontin Horațiu Iuhas


În anul în care se împlinesc 150 de ani de la nașterea marelui român și 70 de ani de la moartea acestuia, statuia lui Iuliu Maniu, omul căruia România îi datorează în mare parte existența sa de astăzi, a fost dărâmată, pur și simplu, cu excavatorul și învelită în bătaie de joc cu o prelată la marginea drumului.

Sursa Foto/foaiatransilvana.ro

”De asemenea bătaie de joc nu erau în stare nici comuniștii, care l-au omorât în închisoarea de la Sighet. Asemenea tupeu ordinar nu puteam să vedem decât la Boc și la gașca din jurul său!”, a scris Cristian Opriș.
Statuia lui Maniu a fost amplasată în 2019
Statuia, amplasată în 2019, nici măcar nu a fost construită din bani publici de către Primăria Municipiul Cluj-Napoca.

Sursa Foto/Facebook/Leontin Laurențiu Iuhas


Construcția ei a fost achitată întegral de către academicianul Emil Burzo, care se declară pur și simplu șocat.

„Sunt şocat că au dărâmat statuia lui Maniu”, a spus academicianul. El a precizat că a vorbit la primărie și că nu a obținut nicio explicație cu privire la îndepărtarea statuii.

Prin acest gest, primarul și autoritățile locale din Cluj-Napoca, nu au făcut altceva decât să întineze fără precedent, memoria marelui român! Iuliu Maniu este un erou național! Iuliu Maniu este al romanilor, iar pentru asta veți plăti scump!

Sursa Foto/foaiatransilvana.ro

Sursa:https://foaiatransilvana.ro/statuia-lui-iuliu-maniu-din-cluj-demolata-cu-buldozerul-clujenii-ii-cer-istoricului-emil-boc-jos-labele-de-pe-iuliu-maniu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *