September 26, 2023

Situația lipsei unităților de învățământ preșcolar din Florești este una cu adevărat problematică, iar părinții se confruntă cu dificultăți majore în ceea ce privește îngrijirea și educația copiilor lor acasă. Această problemă afectează în mod special familiile monoparentale, care nu își pot permite să își trimită copiii la creșe private.Deși povestea lipsei unităților de învățământ preșcolar persistă de mult timp, nu este ceva nou pentru autoritățile responsabile. Este de neînțeles cum, în contextul în care se construiesc noi locuințe în ritm susținut, lipsa de interes pentru construirea unor noi unități de învățământ preșcolar persistă. Este evident că odată ce acești noi locuitori vor avea copii în vârstă preșcolară, se va accentua și mai mult problema.Întrebarea firească care se pune este ce se va întâmpla atunci când toți acești copii vor ajunge la vârsta școlară. Este inevitabil că calvarul părinților va continua, iar lipsa unităților de învățământ preșcolar se va transforma în lipsa unităților de învățământ primar. Este o perspectivă descurajantă pentru comunitatea noastră și ridică semne de întrebare cu privire la prioritățile autorităților.Construirea de noi unități de învățământ preșcolar pare a fi doar o utopie dulce, sau cel mult un proiect pe hârtie. Între timp, populația comunei continuă să crească, iar noi și noi familii se confruntă cu aceeași situație disperată. Este timpul ca autoritățile să acorde o atenție urgentă și să aloce resursele necesare pentru construirea de noi unități de învățământ preșcolar, în scopul de a asigura accesul egal la educație și de a sprijini dezvoltarea sănătoasă a copiilor noștri.Este responsabilitatea lor să găsească soluții viabile și să răspundă nevoilor comunității, astfel încât această poveste să aibă un final fericit.

Părinții disperați își revarsă năduful pe rețelele de socializare :

,,Mergem cu toții la primărie , și facem protest , jos blocul ,sus creșa,,

,,Acum 5 ani nu existau creșe in Florești iar cele din Cluj erau arhi pline nu am prins loc . Am rămas acasă . Dar acum …. 5 ani au trecut și se fac niste discriminări extraordinare ! Nu se vrea … Nu se poate nu exista !,,

,,Ii lăsăm la primărie dimineața și ii recuperam când venim de la serviciu !
#nesimțire,,

,,Grădiniță de stat sa facă nu toți ne permitem la privat,,

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *