March 29, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Mitică Popescu, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români de teatru și film, a împlinit 86 de ani pe 2 decembrie 2022. Cine nu-și mai aduce aminte de comisarul Munteanu (“Trenul de aur” – 1986) sau de Cocoșilă (“Moromeții” – 1987), personaje interpretate memorabil de Mitică Popescu? Ori de emisiunea de pe TVR 2, “D’ale lui Mitică”, prezentată de actor de peste 20 de ani? Dincolo de magistrala carieră de teatru, film și televiziune, Mitică Popescu a avut și o poveste de dragoste incredibilă.
Citeşte întreaga ştire: Sfâșietoarea poveste de dragoste a actorilor Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. “Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”Am simțit amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt!” Mitică Popescu și actrița Leopoldina Bălănuță (10.12.1934 – 14.11.1998) au fost căsătoriți timp de 21 ani. Destinul a făcut ca în 1973, Popescu să fie distribuit alături de Poldi, cum îi spuneau prietenii, în spectacole comune – “După cădere” și “Stâlpii societății”. Treptat, actorul a fost cooptat în grupul de prieteni ai Leopoldinei și între ei s-a legat, la început, doar o frumoasă amiciție. Cu timpul, cei doi actori au început să realizeze că sunt făcuți unul pentru celălalt.
Citeşte întreaga ştire: Sfâșietoarea poveste de dragoste a actorilor Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. “Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”

Sursa Foto Facebook

Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fără prieteni, și stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fără declarații banale, pompoase, am simțit amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt.
Citeşte întreaga ştire: Sfâșietoarea poveste de dragoste a actorilor Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. “Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună și jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare și stăteam cât mai mult posibil lângă ea. Și acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorință și m-am bucurat de bucuria ei – povestea Mitică Popescu, în urmă cu câțiva ani, pentru jurnalul.ro.
Citeşte întreaga ştire: Sfâșietoarea poveste de dragoste a actorilor Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. “Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”După externarea Leopoldinei, ei s-au mutat împreună, dar au rămas foarte discreți cu privire la viața personală. Pe 2 iunie 1977, la trei luni după marele cutremur, Mitică, atunci la vârsta de 40 de ani, și Poldi, 42 de ani, s-au căsătorit. În ziua respectivă, Mitică Popescu a trebuit să participe la “Cântarea României”, fiind nevoit să-și facă viitoarea soție să aștepte timp de două ore la Starea Civilă, din Piața Amzei, București. Tatăl actriței a fost cel care i-a cununat religios, câteva luni mai târziu, în noaptea de Revelion.
Citeşte întreaga ştire: Sfâșietoarea poveste de dragoste a actorilor Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. “Te iubesc atât de mult, încât Le-a fost jenă să se căsătorească în biserică Leopoldina avea probleme de sănătate și până să-l cunoască pe actor trecuse prin șase operații. Ea chiar a amânat momentul cununiei din cauza firii ei bolnăvicioase, spunându-i actorului – “Nu are rost să te înhami la o căruță stricată”. Ei nu au dorit să se căsătorească în biserică, fiind jenați de vârstele lor.
Citeşte întreaga ştire: Sfâșietoarea poveste de dragoste a actorilor Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. “Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”aș vrea să mori înaintea mea!”Ne-a fost jenă de vârstă noastră. Pentru dragoste nu contează vârstă, dovadă că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piață, iar ea gătea. Ei îi plăcea să pescuiască, mie nu. Dar am mers în Delta zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem – a mai dezvăluit actorul, potrivit aceleiași surse.14 octombrie 1998, final cutremurător de poveste Pe 13 octombrie 1998, Mitică și Plodi au urmărit meciul de fotbal dintre Ungaria și România. După încheierea partidei, Leopoldina Bălănuță i-a făcut actorului o mărturisire sfâșietoare – “Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”, ea dorindu-și foarte tare ca Mitică să nu treacă niciodată prin durerea pierderii ființei iubite.
Citeşte întreaga ştire: Sfâșietoarea poveste de dragoste a actorilor Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. “Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”Apoi, Leopoldina Bălănuță a mâncat și și-a aprins o țigară. La scurt timp, a acuzat dureri de stomac foarte mari, iar la miezul nopții, Mitică Popescu a dus-o la Spitalul de Urgență. Medicii au trimis-o direct în sala de operație, însă nu au mai putut să-I salveze viața. În dimineața zilei de 14 octombrie, în jurul orei 07:00, marea actriță și-a dat ultima suflare. Ultima conversație a celor doi a fost despre ochelarii și verigheta Leopoldinei, așa că Mitică Popescu a decis ca respectivele obiecte să o însoțească în mormânt.
Citeşte întreaga ştire: Sfâșietoarea poveste de dragoste a actorilor Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. “Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *