April 19, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Google

Marți, 16 mai 2023, este o zi crucială pentru viitorul pensiilor din România în următorii 50 de ani. Reprezentanții Guvernului României vor merge la Bruxelles pentru a negocia cu Comisia Europeană procentul de 9,4% din PIB, limita maximă a plafonului de pensii. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că negocierile vor fi foarte dificile, deoarece Comisia Europeană va fi reticentă în a renunța la acest procent.

Boloș a explicat că negocierile sunt o problemă tehnică și că va fi necesar să argumenteze foarte bine pentru a convinge Comisia Europeană să înlocuiască acest indicator cu unul de disciplină financiară, care să permită Guvernului să ia decizii cu privire la ajustarea sau majorarea pensiilor fără a fi limitat de ponderea de 9,4% din PIB.

În cadrul întâlnirii de la Bruxelles, se va discuta și viitorul pensiilor speciale, precum și formula prin care acestea vor fi ajustate. Boloș a subliniat că este necesar un efort comun guvernamental pentru a implementa reformele privind pensiile speciale, guvernanța corporațiilor de stat și decarbonizarea, care vor fi critice pentru a îndeplini cererea de plată numărul 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *