April 23, 2024
Get in touch with us

Cei cinci indivizi din Huși, acuzați de viol în formă continuată asupra a trei minore dintr-un centru de tip familial al DGASPC Vaslui, vor rămâne în detenție, după ce au batjocorit aceste tinere vreme de jumătate de an. Arestați preventiv la mijlocul lunii februarie, bărbații cu vârste cuprinse între 25 și 38 de ani au încercat să conteste măsura, solicitând arest la domiciliu sau control judiciar, însă instanța Tribunalului Vaslui a respins categoric aceste cereri.

Detaliile care ies acum la iveală sunt șocante. Unul dintre acuzați, Petru Mîncaciu, este învinuit că în cursul anului precedent a devenit o sorta de intermediar pentru cele trei minore, cu vârste între 13 și 15 ani, traficându-le pe acestea către ceilalți patru localnici. Acest mod de acțiune a condus la situația în care fetele au fost expuse unor relații sexuale cu ceilalți patru bărbați din grup. Arestarea lor dezvăluie o rețea de abuzuri și exploatare, punând în lumină necesitatea unei justiții ferme pentru astfel de infracțiuni abominabile.

Cei cinci inculpați din Huși au încercat să susțină în fața instanței că minorele, aflate în grija statului, erau, de fapt, “prostituate”. Cu toate acestea, în lumina vârstei tinere a fetelor, argumentația lor a subliniat doar lipsa de înțelegere a gravității faptelor comise și absența unui regret autentic pentru batjocorirea acestor tinere. Ieri, Tribunalul Vaslui a respins ferm cererile lor de măsuri preventive mai blânde, considerând că aceștia prezintă un pericol social. Prin urmare, vor rămâne în detenție până la expirarea celor 30 de zile, conform deciziei Judecătoriei Huși.

Mîncaciu, considerat liderul întregii afaceri nefaste, este învinuit că s-a transformat într-un “pește” și a traficat minorele din centrul DGASPC. Detaliile ies la iveală în acest caz șocant. Potrivit apropiaților celorlalți patru inculpați, Petru Mîncaciu este perceput ca principalul vinovat în toată această problemă. Conform mărturiilor, acesta ar fi abuzat de fetele vulnerabile de la centru, profitând de starea lor financiară și de lipsa sprijinului. Mîncaciu este acuzat că, timp de aproximativ jumătate de an, a căutat clienți pentru aceste tinere, inclusiv vărul unuia dintre ceilalți inculpați.

Rudele celorlalți inculpați au subliniat că Mîncaciu este principalul vinovat și au afirmat că dacă angajații centrului s-ar fi implicat mai rapid și l-ar fi denunțat la Poliție, ceilalți patru nu ar fi fost implicați în această situație regretabilă. Aceasta adâncește complexitatea acestui caz de viol în formă continuată, iar pe 16 februarie, Judecătoria Huși a dispus arestarea preventivă a tuturor celor cinci, sub acuzația de viol asupra unor minore cu vârste între 13 și 15 ani. DGASPC Vaslui a inițiat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele și pentru a oferi suport victimelor implicate în acest dosar tragic.

Sursa foto Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *