December 3, 2023

Maria și Marian Saioc, activiști civici care documentează activitatea primăriilor din diferite zone ale țării, în special în sud, au pătruns în biroul primarului Emil Boc. Cei doi au declarat că au fost chemați de către locuitorii din Cluj și au adus critici la adresa primarului, acuzându-l că nu a construit o centură pentru oraș și că acesta nu a dezvoltat un aquapark. Marian Saioc l-a acuzat pe primar că a manipulat cetățenii pentru a obține voturi în favoarea proiectului de aquapark.

Inițial, Emil Boc a refuzat să îi primească în biroul său, iar Marian Saioc a strigat că acesta fuge. În cele din urmă, primarul i-a primit și a adresat câteva cuvinte direct către camerele de filmat.

Primarul a exprimat frustrarea față de activiști, susținând că aceștia au venit din Constanța pentru a critica mirosul din Cluj și l-a acuzat că le plătește. El a subliniat că activiștii nu ar trebui atinși și ar trebui lăsați să rămână în birou cât doresc.

Emil Boc i-a numit pe cei doi agenți provocatori plătiți. În replică, familia Saioc a postat pe Facebook că la Primăria din Cluj, primarul a încercat să îi împingă pentru a evita întrebările incomode și că le-a confiscat echipamentul de filmare. De asemenea, au menționat că, în urma sesizărilor lor, mirosul din Cluj s-a îmbunătățit, dar au subliniat probleme legate de mafia imobiliară pe care o consideră că este tolerată de procurorul șef Laura Codruța Kövesi.

Pentru a viziona intregul clip accesați linkul: https://fb.watch/mLSUAylNGu/

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *