Antoni Gaudí, prin construirea catedralei Sagrada Familia, a devenit cunoscut drept “Arhitectul lui Dumnezeu” și au existat numeroase propuneri pentru sanctificarea lui în cadrul Bisericii Catolice. Mormântul său se află în cripta clădirii.
Atunci când a finalizat planurile pentru acest imens proiect, arhitectul a avut conștiința că acesta va fi terminat după trecerea sa în neființă. Astfel, el a lăsat instrucțiuni clare referitoare la design și la semnificația fiecărui detaliu inclus în această măreață construcție istorică și religioasă.
Gaudí a preluat controlul proiectului Sagrada Familia într-o serie de întâmplări fericite în 1883 și i-a dedicat ultimii 43 de ani ai vieții sale pentru a-l realiza. El a redesenat biserica sub forma unei cruci latine, cu altarul înconjurat de șapte capele dedicate celor șapte păcate ale Sfântului Iosif. Fiecare capelă urma să includă o reprezentare diferită a Sfintei Familii. Altarul era încadrat de două intrări care simbolizau două perioade din viața lui Iisus – cea a Nașterii cu trei intrări numite Credința, Speranța și Caritatea, și cea a Patimilor care înconjura sculptura cu Iisus pe cruce. În total, există opt nave care leagă altarul de Fațada Gloriei, intrarea principală în Sagrada Familia. Această catedrală a fost concepută ca un omagiu adus credinței catolice, iar fiecare detaliu adăugat de Gaudí a avut o semnificație divină.
Celelalte trei fațade erau menite să fie flancate de patru turnuri dedicate celor 12 apostoli. În mijloc, a fost proiectat un alt turn cu înălțimea de 170 de metri, dedicat lui Iisus Hristos. Alte patru turnuri erau dedicate Evangheliștilor, iar turnul deasupra absidei purta numele Fecioarei Maria. Monumentul, care urmează să găzduiască 9.000 de credincioși, va fi finalizat în 2026, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea genialului creator.
Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata