December 3, 2023

În Muntii Bucegi, la altitudinea de 1.300 de metri, se găsesc șapte izvoare ale căror apă uimește comunitatea științifică. Aceste izvoare sunt situate între Lacul Bolboci și Scropoasa.

Cascada Sapte Izvoare se prăbușește de pe o stanca impunătoare, creând un covor strălucitor de apă în baza sa. Legendele locale susțin că strămoșii din munți obțineau aici nu doar apă, ci și forța și energia vitală, ceea ce a dat naștere numeroaselor mituri. Potrivit tradiției, cele șapte izvoare sunt considerate apa sacră a dacilor, învăluite în puteri vindecătoare miraculoase. Pe scuturile de luptă ale dacilor puteai găsi chiar și simbolul celor șapte izvoare misterioase, locul fiind denumit Zona Nemuririi.

Cercetătorii români și străini au oferit explicații complexe, sugestive pentru această fenomenală apariție. Se susține că apa trece printr-un câmp magnetic care ar regla structura sa moleculară în mod ideal și că aceste izvoare străbat un zăcământ de argint care împiedică dezvoltarea bacteriilor. Oricum ar fi, acest colț de Românie rămâne încărcat de mister și fascinație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *