September 26, 2023

Rada Pantea este un om cu un destin surprinzător: pare că a trăit mai multe vieți într-una singură. Vorbește 6 limbi străine, a absolvit facultatea de limbi străine din Cluj-Napoca, dar a urmat ulterior studii de specializare în jurnalism sau în administrarea afacerilor, în Marea Britanie, SUA și Grecia. A lucrat mulți ani în presă – PRO TV Cluj, B1 TV etc. – ca prezentator, și apoi a fost director executiv al diviziei de modă al unor mari mărci internaționale.

Astăzi, Rada Pantea locuiește în Franța și conduce Biblioteca Pythagore (Pitagora) din Strasbourg – instituție ce a împlinit 100 de ani. O bibliotecă ce reunește 8000 de lucrări de filozofie și spiritualitate – ceea ce ne poartă către actualele preocupări ale intervievatei noastre.

Rada Pantea a înființat Centrul Solisis unde organizează cursuri, seminarii, conferințe etc. în zona de spiritualitate și dezvoltare personală, ajutându-i pe oameni să se regăsească pe sine și să-și caute sensul în viață.

Mai mult, ea se dedică de câțiva ani unui demers extraordinar: traduce în limba română cărți semnate de mari autori francezi. Printre aceștia, un loc special îl ocupă Daniel Meurois, cel mai citit autor de limbă franceză din lume, pe teme de spiritualitate. Unul dintre volumele recent traduse în română se referă chiar la viața lui Iisus Christos – Cartea secretă a lui Jeshua – o carte revoluționară, care ne poate îmbogăți și „umaniza” percepția despre marile adevăruri ale lumii.

Rada Pantea Captură Foto: Life.ro

Știre preluata:https://life.ro/rada-pantea-romanca-ce-conduce-una-dintre-cele-mai-prestigioase-bibliteci-din-franta-nu-poti-sa-descoperi-o-comoara-si-sa-o-tii-doar-pentru-tine-nu-mai-e-comoara-astfel/?fbclid=IwAR0uyvue7qFU5Z9uiXZ6VdhxpggDOOBsif01tKUOyMUMHGF09nGbImBD59c

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata


About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *