February 26, 2024
Get in touch with us

Forțele aeriene ucrainene au raportat că, în noaptea de duminică spre luni, Rusia a lansat 23 de drone și o rachetă de croazieră asupra Ucrainei, atacând cel puțin nouă regiuni. Sistemele de apărare aeriană au reușit să distrugă racheta și 18 dintre drone înainte să ajungă la ținte. Cu toate acestea, nu s-a oferit încă informații despre soarta dronelor neatinse sau despre eventualele victime și pagube rezultate din atac. Luptele intense continuă în regiunile Bahmut și Avdiivka, unde rușii folosesc drone și rachete de croazieră.

Sursa foto Google

Astăzi, ocupanţii ruşi au lovit din nou la Herson, efectuând atacuri brutale direct asupra orașului, afectând case, străzi și spitale. S-au raportat două decese, iar toți răniții au primit asistența necesară. În regiunea Herson, doar în această zi, au avut loc peste 20 de bombardamente rusești, similare celor din Herson, având o natură teroristă. În orașul Beryslav și în satele din regiune, forțele ucrainene au răspuns la aceste agresiuni. Președintele Zelenski a exprimat recunoștința față de salvatori, polițiști, personalul medical, autoritățile locale și voluntarii implicați în gestionarea consecințelor bombardamentelor.

Toți cei care se află acum în spate, toți cei care își pot permite să petreacă timp acasă, trebuie să-și amintească că bătălia pentru soarta Ucrainei continuă. Aceasta nu are loc pe rețelele de socializare sau în dispute politice, ci pe teren. Este o luptă în care ucrainenii au nevoie de sprijin zilnic, acțiuni concrete care să întărească Ucraina, să adauge forță pozițiilor noastre și să ne permită să răspundem la atacurile inamicului cu acțiuni active și îndrăznețe.

“Le mulțumesc tuturor celor care înțeleg cât de important este pentru oamenii noștri din zonele de pe linia frontului și din teritoriile ocupate temporar să simtă că Ucraina își amintește de ei și nu îi va abandona în fața inamicului. Apreciez pe cei care își folosesc energia pentru interesele naționale, care vindecă și salvează vieți, educă copiii și susțin comunitățile. Mulțumesc celor care produc arme și muniții pentru apărătorii noștri, organizează strângeri de fonduri și oferă asistență unităților specifice. Recunoscător celor care antrenează soldații noștri, contribuind astfel la victoria inevitabilă. Ne pregătim pentru săptămâna viitoare, extinzând capacitățile statului nostru, inclusiv industria de apărare. Răspundem ferm la teroarea ocupanților împotriva poporului nostru, întărind mereu apărarea noastră aeriană și consolidând sprijinul militar din partea partenerilor noștri.”

Sursa foto Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *