December 3, 2023

În cursul celor două zile anterioare, numărul șoferilor care au condus sub influența drogurilor a depășit semnificativ numărul celor care au consumat alcool. Un tânăr declară că nu are cunoștință despre modul în care un pliculeț a ajuns în portofelul său.

Sursa foto Google

În intervalul 25-27 august curent, Poliția Română a desfășurat în județul Constanța o acțiune cu scopul de a îmbunătăți siguranța pe șosele și de a menține ordinea și liniștea în rândul publicului. Efectivele de poliție au efectuat un total de 3.066 de teste pentru depistarea alcoolului și 738 de teste pentru detectarea consumului de droguri.

Ca urmare a constatărilor de nereguli, au fost impuse 191 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 132.403 de lei. De asemenea, au fost confiscate 56 de permise de conducere, iar 45 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

În cadrul acțiunii, polițiștii au identificat un număr de 27 de infracțiuni, dintre care 7 cazuri de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, 13 cazuri de conducere sub influența unor substanțe psihoactive, 2 infracțiuni legate de posesia de droguri, restul fiind alte încălcări ale regulilor de circulație rutieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *