December 3, 2023

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile în luna septembrie vor depăși mediile specifice acestei perioade. Până pe 11 septembrie, se așteaptă precipitații excedentare, cu potențial pentru furtuni puternice în multe zone ale țării, potrivit prognozei pentru intervalul 28 august – 25 septembrie.

În săptămâna 28 august – 4 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în majoritatea regiunilor, cu abateri pozitive mai pronunțate în nord-est. Regimul pluviometric va fi excedentar în nord-vest și local în vest, centru, sud și est, în timp ce restul țării se va confrunta cu precipitații apropiate de normal.

În perioada 4 – 11 septembrie, temperaturile medii vor fi peste mediile normale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi ușor mai mari în sud și sud-est, în timp ce restul regiunilor vor înregistra niveluri apropiate de normal.

În săptămâna 11 – 18 septembrie, temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât de obicei, în special în est și sud-est. Pluviometria va fi în jurul mediei pentru întreaga țară.

În intervalul 18 – 25 septembrie, valorile termice medii vor fi puțin peste mediile specifice acestei săptămâni, mai ales în est și sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normale în majoritatea regiunilor.

Astfel, se așteaptă o lună de septembrie cu temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit și cu variabilitate în ceea ce privește precipitațiile, cu regiuni cu excedent și altele cu niveluri apropiate de normal.

Disclaimer: News Cluj nu are contracte de publicitate cu nici un partid politic sau agenție guvernamentală direct sau sub forma unor campanii de informare. News Cluj consideră că aceste sume nu sunt nimic altceva decât un ajutor mascat care distorsionează piața media.News Cluj acceptă contracte cu partidele politice doar în perioada campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare fiind normală pe perioada alegerilor.
#presacurata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *