April 16, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook/Ioan Bolovan

Istoricul Ioan Bolovan, profesor universitar și fost prorector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca între 2012-2020, director al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române iar din noiembrie 2018 este membru corespondent al Academiei Române.

Acesta a scris pe rețelele de socializare un text care are mai mult rolul unei luări de poziție vis a vis de tot ceea ce însemnă monument istoric în Cluj-Napoca și a taxat modul de abordare a primăriei prin reprezentanții săi în relația cu patrimoniul cultural-istoric al orașului care în ultima perioadă este tratat de către autoritățile locale cu toatala lipsă de respect.

Ne bucură poziția domnului profesor.

,,Aud ca marii experți peisagiști și arhitecți din comisia de urbanism vor, la presiunea crescânda a societății civile, sa facă un fel de soclu. Probabil încă o insulta la monumentul lăsat de Romul Ladea. Nu vor sa audă de refacerea inițială pentru ca-i deranjează…Mai jos cu 100 de metri statuia SF Gheorghe a rămas cu soclul inițial. Numai Scoala Ardeleana, Iuliu Maniu, Crucea de pe Cetățuie nu se încadrează in noile viziuni de refacere a spațiului urban. Nu se întreabă nimeni de ce ? Nimeni nu vede și simbolistica din spatele gesturilor pernicioase ale acestor “specialiști”? ” a scris reputatul istoric pe pagina personală de Facebook.

Sursa Foto Facebook/ Ioan Bolovan

Chapeau bas, domnule profesor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *