September 26, 2023

Nu mai este niciun secret că CFR Cluj se confruntă cu probleme mari financiare, în ciuda faptului că domină de cinci ani la rândul campionatul românesc și are cinci trofee consecutive de campioană a României.
Cu datorii care se ridica la aproximativ 30 de milioane de euro, patronul Neluțu Varga a depus un efort financiar enorm și a făcut un gest extrem pentru a achita niște datorii ale clubului. Varga se confruntă cu dificultăți financiare și a decis să amaneteze 10 apartamente dintr-un bloc aflat în construcție, oferindu-le ca garanție pentru un împrumut de 1,5 milioane de euro de la un alt om de afaceri din Cluj. În plus, antrenorul Dan Petrescu a contribuit și el cu 300.000 de euro pentru achitarea unor datorii.
Bugetul clubului se află într-o situație critică, iar conducerea feroviarilor a redus cheltuielile pe cât posibil, inclusiv salariile. De asemenea, o altă decizie extremă a fost renunțarea la charterul cu care jucătorii erau transportați la meciuri, optând în schimb pentru autocar, inclusiv în deplasarea la Constanța pentru meciul cu Farul. Această alegere a condus la acumularea unei oboseli în timpul călătoriei.
CFR Cluj ocupă locul 2 în play-off, la 4 puncte în spatele liderului Farul și la doar un punct în fața celor de la FCSB. Echipa depune eforturi pentru a obține licența UEFA și pentru a putea participa în competițiile europene.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *