April 16, 2024
Get in touch with us
Sursa Foto Facebook

Primarul comunei Florești ,,junele,, Bogdan Pivariu ne explică cât de important este noul PUG care se află în dezbatere publica.

E foarte bine că Floreștiul va avea un nou PUG este imperios necesar cu amendamentul că, până la momentul când acesta va produce efecte va mai trece multă apă pe Someș.

Primarul uita să ne explice cum pot fi rezolvate anumite probleme stringente cum ar fi traficul cât și întreruperile frecvente de gaz și curent pe raza comunei.

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a vorbit în emisiunea Real Estate Agenda, produsă de Napoca Live, în colaborare cu Media9, despre noul plan urbanistic general al comunei. Acesta nu este definitivat, se află în etapa de dezbatere publică.

Întrebat care este măsura favorită din PUG, Pivariu a indicat spațiile verzi.„Am reușit să propune o suprafață  verde pe cap de locuitor de două ori mai mare decât ceea ce recomandă Uniunea Europeană. Noi avem peste 54 de metri pătrați, raportat la 100.00 de locuitori, doar la localitatea Florești și la ce se prevede să se construiască în acest plan urbanistic general. Dacă raportăm la întreaga comună, procentul de spații verzi este și mai mare”, a spus primarul.

26 de metri pătrați de spații verzi pe cap de locuitor este ceea ce prevede astăzi legislația Uniunii Europene.În acest moment, Floreștiul se află în procedură de licitație pentru amenajarea unui parc de 4,2 hectare, care pleacă din strada care leagă subcetățile și se întinde până la pădure. „Va fi o zonă de agrement și recreere inclusiv cu tiroliene”, a precizat Pivariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *